«Брайтон» не готовий платити за Матвієнка 26 мільйонів фунтів

Микола Матвієнко

«Брайтон енд Гоув Альбіон» не погодився на фінансові апетити «Шахтаря» і поки що не готовий заплатити ту суму, яку вимагає українська команда. Хоча, тренер «чайок» Роберто Де Дзербі дуже хоче бачити Миколу Матвієнка в складі своєї команди.

Відомий ресурс BukmekerPromokod стверджує, що «Брайтон» зробив початкову пропозицію «Шахтарю» в розмірі 10 мільйонів фунтів стерлінгів за Матвієнка. Проте, ця сума була «далекою від очікувань «гірників». Другу пропозицію в розмірі 18 мільйонів фунтів стерлінгів, включаючи бонуси, також було відхилено

«Чайки» можуть спробувати зробити третю пропозицію, але британський журналіст Девід Орнштейн стверджує, що це малоймовірно. Наразі «Брайтон» не готовий платити такі кошти. Керівництво команди сумнівається в доцільності цього трансферу.

Незважаючи на це, наставник «чайок» Роберто Де Дзербі наполягає на тому, щоб клуб обов’язково підписав 26-річного захисника. Італієць добре знайомий з можливостями Миколи, адже працював з ним в  «Шахтарі». Орнштейн додає, що центральний захисник «гірників» був одним із тих перших футболістів, яких Де Дзербі запропонував раді директорів «Брайтона» придбати під час наступного трансферного вікна.

Відомо, що Матвієнко також зацікавлений у возз’єднанні з Де Дзербі. Українець міг би стати чудовим підсиленням для команди. Після 19-ти зіграних матчів у «Брайтона» 31 очко. Ці успіхи дозволяють команді займати в турнірній таблиці АПЛ шосту сходинку. У «чайок» є чудова можливість потрапити в єврокубки, тож до закриття трансферного вікна вони намагаються посилити свій склад. Команда досить багато пропускає, тому придбання кваліфікованого захисника могло б частково вирішити проблему.

Матвієнко міг би стати в нагоді «Брайтону», адже має великий досвід. За «Шахтар» він зіграв 202 матчі в українській Прем’єр-лізі та єврокубках. Крім того, він чудово знайомий із тренерською філософією Роберто Де Дзербі і міг би миттєво влитися в тактичні схеми італійця.

Варто зазначити, що нещодавно «Брайтон» зіткнувся з деякими проблемами в захисті, адже пошкодження отримав Леві Колвілл. 19-річний лівий бек команди вибув із гри на декілька тижнів. Матвієнко може заповнити цю прогалину, адже часто грав на цій позиції в «Шахтарі».  Не варто забувати, що Колвілл орендований у “Челсі”, і клуб із західного Лондона вражений його грою за «Брайтон». Цілком ймовірно, що незабаром Колвілл повернеться на «Стемфорд Брідж», тож «чайкам» вже зараз потрібно шукати йому повноцінну заміну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *