Ігор Йовічевіч: “Є ще достатньо часу, щоб підготуватися до першої гри з Ренном”

Головний тренер Шахтаря Ігор Йовичевіч прокоментував процес підготовки команди на зимових тренувальних зборах.

Можемо сказати, що все за планом: щоденно працювали над сегментами як тактичними, так і фізичними. Думаю, десь на 70% від оптимальної фізичної готовності ми перебуваємо зараз. Є потенціал для прогресу, є ще достатньо часу, щоб підготуватися до чемпіонату й до першої гри з «Ренном».

Відпочинемо трохи й готуватимемося до другого циклу, де збільшимо навантаження – і індивідуальні для самих футболістів, і колективні. Думаю, все буде нормально.

Мусимо також навчитися жити без Міші Мудрика, повинні всі зрозуміти відповідальність кожного гравця, щоб додати кожний на своїй позиції. І тоді можемо залишитися дійсно на цих місцях як претенденти на чемпіонство.

– До команди долучилися нові гравці. Якою є атмосфера в колективі?

– Як завжди: хто приходить, той розуміє дуже чітко правила. Старші диктують, як поводитися, і коли бачиш їхню поведінку, то інакше не можеш робити. Завжди були такі правила. Якщо хтось не підходить, то швидко йому двері відчиняємо, і він просто випадає звідси. У тактиці завжди можемо покращити себе, і я так само як тренер вдосконалююся.

Тож колективно можемо зростати, але якщо ти не топ як людина, то нам не по дорозі. Це найперше, якщо хочемо результат, а ми мали результат останні пів року завдяки гарній атмосфері в роздягальні, – сказав Ігор Йовичевіч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *