Верес – Шахтар: слова Юрія Вірта після матчу

Юрій Вірт

Наставник НК Верес Юрій Вірт прокоментував поразку своїх підопічних у грі з Шахтарем (0:2).

“Вітаю Шахтар із заслуженою перемогою. Мабуть, багато факторів мали б скластися, аби ми могли здобути очки тут сьогодні. Я подякував футболістам за гру та за самовіддачу. Сьогодні було багато боротьби: десь ми вигравали, десь програвали. Усвідомлюємо рівень Шахтаря.

Суперник забив нам два м’ячі й створив ще декілька гольових моментів. У тих епізодах ми недопрацювали, десь занадто низько опустилися. У Шахтаря є гравці, які дуже швидко працюють з м’ячем. Це й що й призвело спершу до пенальті, а потім і до другого голу. У цих епізодах ми мали б відтіснити суперника ближче до середини поля і не дозволяти створювати ці нагоди.

Але ми розуміємо, що клас футболістів донецького Шахтаря дуже високий. Ми розуміємо свою силу. Тому сьогодні перемога суперника заслужена. А ми готуватимемось до наступних ігор і намагатимемося здобути очки з іншими командами.

Початок гри у нашому виконанні був дуже хорошим. А потім, після двадцятої хвилини, ми стали швидко втрачати м’ячі. Десь забракло сил, не було паузи для перепочинку. Агресивніше заграв Шахтар і ми почали сідати все нижче й нижче до своїх воріт.

Почали грати вже майже у власному штрафному майданчику, де дуже складно стримувати атаки. Це й призвело до пенальті – не встигли просто вибити м’яч.

Ця проблема справді була, і в перерві я акцентував, що треба більше зустрічати в середині поля й не допускати таких моментів. Однак другий гол теж пропустили з тієї ж причини зволікали з рішенням. Але це заслуга і донеччан – під таким тиском дуже важко працювати з м’ячем.

Контроль м’яча в нас був не найкращий: швидко його втрачали, і просування вперед бракувало. Плюс у листопаді вже важко грати, важке поле, на якому дуже складно контролювати гру”, – сказав Юрій Вірт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *