Шахтар – Колос: слова Йовічевіча після матчу 8-го туру УПЛ

Ігор Йовічевіч

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч прокоментував перемогу над «Колосом» (3:0) в 8-му турі чемпіонату України.

— У «Шахтаря» напружений календар, і сьогодні була ротація складу. Чи вдоволені тим, як гравці виявили себе?

— Ми маємо враховувати насичений графік, але в нас досить великий список гравців, які здатні вирішувати завдання в кожному матчі. Ми виходимо з профілю суперника і тоді обираємо склад, дозуємо заміни й навантаження.

Загалом вийшов напружений матч. Ми очікували важкої гри – так і сталося. Були проблеми на початку першого тайму, коли не все вдавалося так, як ми задумали. Однак деякі корективи в перерві допомогли. У другому таймі ми домінували, контролювали гру і, гадаю, цілковито заслужили цю перемогу. Могли забити ще кілька м’ячів.

Футболісти, які сьогодні вийшли в ротацію, з’явилися в другому таймі. Вони всі відчули, що є важливими, що це колектив, який іде крок за кроком, виконуючи свої завдання. Плюс «Дніпро-1» зіграв унічию, що додає нам упевненості в боротьбі за перше місце.

Це позиція, на якій ми хочемо бути, і це амбіції, яких ми не приховуємо. Для цього ми повинні мати правильний менталітет, поліпшувати свої здібності й працювати щодня, аби бути на високій ноті.

— Коли можна очікувати повернення Мар’яна Шведа?

— Дай боже, що завтра він уже проведе тренування з командою. Привідний м’яз його вже не турбує – це перший день, учора й сьогодні, коли він його не турбує навіть у разі зміни напрямку руху.

І це мене тішить як тренера, адже я чудово розумію, наскільки він важливий гравець для нашої команди. Його характеристик вінгера, що є дуже незручними для будь-якого латераля, та його різноманітності у фазі атаки наразі нам дуже бракує.

Команді потрібні такі висококваліфіковані гравці в кожному матчі, тож ми з радістю чекаємо його повернення. Гадаю, відзавтра він увійде до загальної групи. Подивимось, чи зможе зіграти певний період часу проти «Миная», аби вже повноцінно готуватися до «Селтіка».

— Як плануєте налаштовувати команду на матч із «Селтіком»?

— Ви знаєте, ми повинні поважати кожного опонента, який нам протистоїть. Гадаю, «Минай» заслуговує цілковитої поваги. Тим паче ми бачимо, що в них зараз ідуть непогані результати: вони добре зіграли проти «Динамо». Граємо на виїзді, побачимо, яке буде поле. І, звісно, після такого насиченого графіка відчувається певна втома.

Проте, як я говорив, чемпіони повинні мати такий менталітет: забувати про все, проєктувати успіх у голові й рухатись далі. Тож навіть не думаємо про «Селтік» – думаємо про «Минай», про те, як його обіграти і бути в турнірній таблиці там, де ми хочемо, де заслуговуємо бути й на що працюємо. Спершу – «Минай», а потім думатимемо про інші ігри, — сказав Йовічевіч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *