Зеленський ввів санкції проти колишнього власника Металіста Сергія Курченка

Сергій Курченко

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №694/2022. В ньому йдеться про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 жовтня 2022 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, інформує freezmi.io.

Відповідне рішення опубліковано на сайті Президента. В ньому вказано наступне:

“Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 жовтня 2022 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” (додається).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Під санкції РНБО попали бізнесмен Сергій Курченко, міністр оборони за правління Януковича Павло Лебедєв, сам Віктор Янукович та російський мільярдер Олег Дерипаска. Їм заблокували всі активи, які залишалися на території України.

Сергій Курченко з грудня 2012 року був власником футбольного клубу Металіст Харків. На старому багажі Металіст при ньому здобув перше “срібло” в історії, але згодом Курченко втік слідом за покровителем Януковичем і “забив” на клуб. Через це літом 2016 року Металіст припинив існування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *