Олег Ратій розповів про деталі підготовки до матчу Шахтарем

Пауза у чемпіонаті України наближається до свого екватора. Вже за дев’ять днів «Металіст» продовжить виступи в УПЛ матчем проти донецького «Шахтаря». А поки жовто-сині готуються до поєдинку на території спортивного комплексу у селищі Середнє, що під Ужгородом.

Про особливості цієї підготовки медіадепартаменту розповів виконувач обов’язків головного тренера «Металіста» Олег Ратій.

— Команда зараз фактично працює в режимі зборів у мальовничій місцевості біля гір. Така атмосфера впливає позитивно на тренувальний процес?

— Так, ми вибрали це місце, тому що тут дещо тихіше, ніж у місті. Хлопці виїжджають, спілкуються й у такій дуже добрій, позитивній атмосфері ми готуємось до матчів.

— Розкажіть про особливості тренувального процесу, на чому робиться акцент у роботі?

— Після гри з «Колосом» команда отримала декілька вихідних днів, хлопці відпочили. Коли ми зібралися, зробили тестування, оцінили стан футболістів і на основі цього провели роботу. Декілька днів працювали в режимі дворазових тренувань. Вінцем цією роботи була гра з «Минаєм». Тобто хлопці грали під навантаженням і ми вважаємо, що вони зіграли добре.

— Тобто на результат спарингу з «Минаєм» особливо зважати не варто, задачі були іншими?

— Саме так. Ця гра взагалі була черговим тренуванням. Ми особливо не звертали уваги на власне гру футболістів у цьому матчі, нам потрібно було подивитись, як хлопці переносять навантаження, як вони будуть працювати з м’ячем після навантаження.

— Що можете сказати по кадровій ситуації у команді?

— Майже всі хлопці працюють в основній групі, лише Віталій Федорів ще працює окремо. Але лікарі обіцяють, що за день-два він уже повернеться до роботи в основній групі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *