“В цьому питанні Шахтар правильно виступав”: Ігор Суркіс розповів, де хотів би підтримати принципового суперника

Президент «Динамо» Ігор Суркіс  прокоментував позицію «Шахтаря» щодо представництва РФС в УЄФА та ФІФА.

– «Шахтар» виступав, щоб виключити РФС із ФІФА та УЄФА. Від «Динамо» таких заяв не було.

– Правильно виступав. Ну поки що їх виключили на незрозуміло який термін. Ми можемо говорити – давайте виключимо, давайте виженемо. Але це просто ми слова кидаємо в повітря.

Є регламентні норми. Почалася війна, російських спортсменів викинули зі всіх змагань. Вони ніде не грають сьогодні. Думаю, доки війна не припиниться, не буде підписано мирний договір, то вони ніде не гратимуть. А у мирному договорі укладатиметься, що ми повернемо наші території.

У них футбол на підйомі – вони самі собі роблять рекламу, що він у них на підйомі. Ми подивимося через 2-3 роки, на якому підйомі він у них буде, якщо весь світ грає в єврокубках. Ліга чемпіонів із наступного року повністю переформується. Ліга Європи та Ліга Конференцій – все переформується.

Футбол сьогодні – величезні гроші. Ви раніше могли собі уявити, що футболіст коштуватиме, припустимо, 200 млн? Ми коли свого часу продавали Шевченка за 25 млн, нам здавалося, що це неймовірна сума. А сьогодні 20-25 млн у футболі це як раніше було, напевно, 1,5-2 млн. Все змінюється.

Тому для них боляче, повірте мені, що вони не беруть участь. Заяву Палкіна я чув. І чув, що вони йдуть проти ФІФА щодо легіонерів. Вважаю, це їхнє право. У цій ситуації гроші вони не мали втратити. Вони заплатили гроші за цих футболістів, а сьогодні дають можливість піти футболістам майже безплатно“, – сказав Ігор Суркіс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *