Рух – Шахтар: слова Леоніда Кучука після матчу

Леонід Кучук

Наставник ФК Рух Леонід Кучук поспілкувався з журналістами після програного матчу донецькому Шахтарю (0:1).

– Дуже складна гра. Результат залежав від одного моменту, і «Шахтарю» вдалося забити. Гра була дуже складною, не скажу, що «Шахтарю» було з нами просто.

Командними взаємодіями й футболістами я задоволений, але в нас багато молоді, яка мусить багато працювати і вміти концентруватися на кожному моменті, граючи із «Шахтарем». Усе залежало від концентрації, тож хто забив, той і виграв.

– Здобувши чисельну перевагу, ви продовжували грати без акценту на атаці, чому?

– Ми грали з акцентом на атаці, проте в атаці багато чого не виходило. Утрачали багато м’ячів, коли атакувальні футболісти квапились.

Не можна втрачати м’яч під час перехідної фази, а ми це робили. Гадаю, у першому таймі ми завдали навіть більше ударів по воротах, ніж «Шахтар». Інша справа – втрати м’яча під час перехідної фази, індивідуальні дії футболістів, наприклад, за гри сам на сам, – у цьому компоненті ми програвали.

– У «Руха» три поразки в трьох турах. Наскільки результат тисне на хлопців психологічно? Здавалося, футболісти були скутими.

– Кінець матчу показав, що ми можемо грати. З «Колосом» пропустили за першого ж моменту, а потім почали грати, маючи колосальну перевагу. Якщо пропускаємо з одного моменту, це означає, ми не до кінця сконцентровані.

– У вас наймолодший захист в УПЛ.

– Так, захист молодий, і нам трохи бракує. Хоча вони виграють майже всі єдиноборства, діють у відборі, але ось це трохи… У захисті повинні всі догравати, якщо ви звернули увагу, то в нас два футболісти зіткнулись у власному штрафному, і, доки вони лежали, «Шахтар» мав перевагу й пішло три подачі поспіль.

– Чи має сенс випустити в лінію оборони когось із досвідченіших гравців?

– Я поставив. У нас більше немає досвідчених гравців, ці – найдосвідченіші”, – сказав Леонід Кучук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *