Євген Покатилов: Ярославський уважно стежить та бере участь у життєдіяльності клубу та команди, а за перемогу над Рухом виділив преміальні

Начальник команди ФК «Металіст» Євген Покатилов розповів клубному медіадепартаменту про настрій у колективі, умови роботи в Ужгороді та завдання на сезон.

— Євгене Георгійовичу, як успішний старт у чемпіонаті позначився на мікрокліматі команди?

— Настрій, звичайно ж, покращав. Перемога – це завжди добре для команди. Тим більше нам вдалося отримати її за таких непростих умов. Це і складна дорога, і погодні умови та, звичайно, повітряні тривоги, що розтягнули матч на 4,5 години. Хлопці віддали всі сили — і фізичні, і емоційні, зрештою здобувши перемогу. Це дорогого варте.

— Майже всі футболісти не грали в офіційних матчах із листопада-грудня. Чи було побоювання, що команда просто не готова?

— Справді, це довга пауза. Ні гравці, ні тренерський штаб не могли бути готовими до подібних умов роботи. Усі ці місяці у нас були виключно тренування та товариські матчі, які не потрапляють у жодне порівняння з будь-яким офіційним матчем.

Але, як бачите, найгірші побоювання не підтвердилися. Наш тренерський штаб попрацював дуже добре, зумів підібрати необхідні навантаження, сказати правильні слова, щоб команда вийшла на поле у найкращих кондиціях та з потрібним настроєм. Плюс самі гравці молодці — всі без винятку показали свій професіоналізм.

— Уболівальники звернули увагу, що команда на подив виглядала зіграною, попри те, що частина футболістів приєдналася до складу лише на початку серпня. Розкриєте секрет якісної підготовки?

— Усі секрети я, звісно, не можу розкрити. Як я вже сказав, тренери провели чудову роботу у цей довгий підготовчий період. Крім того, ми повинні подякувати керівництву клубу. Для нас створили чудові умови в Ужгороді — це стосується і проживання команди, харчування, логістики, тренувального процесу. Команда тренується на чудовому полі.

Не останню роль відіграє фінансова сторона життя команди. Знаю, що президент клубу Олександр Ярославський уважно стежить та бере участь у життєдіяльності клубу та команди, а за перемогу над «Рухом» виділив преміальні“, – сказав Євген Покатилов.

— Керівництво клубу озвучувало завдання на сезон?

— У нас завдання не змінюється — дотримуватись фірмового стилю «Металіста» та радувати харківських уболівальників. Це наша головна мета — викладатися на всі 100% і дарувати позитивні емоції нашим фанатам, які нині переживають найтяжчі часи. І я вважаю, якщо хлопці переслідуватимуть цю мету — результат не забариться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *