Екс-голкіпер Металіста-1925 Зарубін: росіяни о десятій ранку вже були в передмісті Сум, і ми думали, що все пропало

Екс-голкіпер Металіста 1925 та Олександрії Руслан Зарубін розповів про перший день війни. На той момент він працював тренером ФК Вікторія із Сумської області.

«Ми вранці зробили такі імпровізовані збори, сказали хлопцям, у кого є можливість їхати, то їдьте, нікого не чекайте, бо розуміли, що розвиток подій міг бути різним. У нас там чоловік десять поїхало одразу, а хлопці, які дзвонили рідним та радилися з ними, не встигли виїхати. У нас повз базу пройшла колона з російською технікою в триста одиниць. Хлопці ще тижнів зо два сиділи на базі, чекали на якусь інформацію».

«Ця територія не потрапила під окупацію, росіяни поїхали у бік Києва, не зупиняючись. Але вони боялися виїхати, щоб не натрапити десь там на трасі на російську техніку. Тому сиділи і чекали на якісь новини, щоб розуміти хоч у який бік їхати, щоб не потрапити під обстріл».

«Хлопці розповідали, що коли колона їхала, вони вийшли подивитися. Так вони кричали з танків: “Хохли, не бійтеся, ми на Київ, у нас інші завдання”. Хлопці перенервували, звичайно. Тим більше, що все відбувалося дуже швидко. Тому що росіяни о десятій ранку вже були в передмісті Сум, і вони думали, що все пропало».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *