Збіднів на 62%: Forbes – про фінансові втрати Олександра Ярославського через війну

Олександр Ярославський втратив серйозні гроші через військове вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляє сайт Freezmi.io з посиланням на статтю в журналі Forbes, активи Олександра Ярославського обесцінились на 62%. Тепер його статки складають 390 мільйонів доларів.

Журналісти повідомляють, що статки бізнесмена впали на 62%. В грошовому еквіваленті це 630 мільйонів доларів.

В 2021 році підрахунки від Forbes оцінювали його статки у 820 мільйонів доларів, що дозволяло Олександру Ярославському займати дев’яте місце в списку багатії.

Найбільше подешевшали активи, які були обстріляні російськими військовими. Аеропорт Харків втратив 81% вартості, або $65 млн, Кременчуцький НПЗ – 78%, «Харківський тракторний завод» – 75%. Також здешевіли мережа ТРЦ “Караван” і Банк “Кредит-Дніпро”.

Найбільші втрати: після початку війни російська армія майже повністю знищила ХТЗ, який знаходиться в індустріальному районі міста. Більше ніж на половину зруйнований ТРЦ “Караван”, неодноразово був обстріляний аеропорт Харків.

З активів Ярославського в Харкові працює тільки його готель – Kharkiv Palace. Завантаженість готелів міста не більш ніж 20%, тоді як беззбитковий рівень – 35%. Для порівняння: завантаженість готелів Львова – 40%, а в середньому в Україні – 28%. Загалом у Харкові працює тільки 30% готелів, повідомила Ірина Седлецька, голова Української асоціації готелів.

Кременцуцький НПЗ зазнав відразу декілька ракетних атак протягом війни. Доля Ярославського в цьому підприємстві була 28%.

Що приносить дохід: DCH не розкриває фінансових і виробничих показників своїх підприємств під час війни. ТРЦ “Караван” в Дніпрі та Києві продовжують працювати. Однак в статті вказано, що вони, скоріш за все, працюють в “нуль”.

Ще один потенційно прибутковий актив – це рудник “Суха Балка”. У 2020 році прибуток підприємства – 366,8 млн грн за виторгом 4,2 млрд грн. Утім, у пресслужбі DCH повідомили, що промислові підприємства групи працюють на критично низькому рівні через кризову ситуацію в галузі.

Дмитро Чурін, керівник аналітичного департаменту інвесткомпанії Eavex Capital, вважає, що прибутки Ярославському приносять закордонні активи та ОВДП.

В кінці статті Forbes надали, що бізнесмен обіцяв віднайти на відбудову Харкова 1 млрд. Чи вдасться йому виконати цю обіцянку та швидко стати на ноги? За словами Чуріна та Локтіонової, це залежатиме від того, як надовго затягнеться війна.

Нагадаємо, що харківський Металіст пороздавав по орендам всих легіонерів, а декілька українських гравців, головний тренер Олександр Кучер і віце-президент Євген Красніков перейшли до СК Дніпро-1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *