Евакуюватися нам вдалося завдяки зусиллям ОБСЄ та УАФ: Лучано Лучі розповів, як покидав Україну на початку війни

Лучано Лучі

Голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі розповів, що війна застала його в Україні, а також повідав про свою евакуацію до більш безпечної країни.

«У суботу ми разом з арбітрами та асистентами арбітра повернулися із зимових зборів, що проходили в Антальї. Наступний тиждень обіцяв бути насиченим, адже в понеділок потрібно було зробити призначення арбітрів на 19-й тур УПЛ, а вже у вівторок — провести презентацію третього фургона ВАР для преси.

24 лютого мене розбудив сильний вибух близько п’ятої ранку. Коли я вийшов на балкон, то почув ще один, побачив дим десь у районі Борисполя і зрозумів, що почалося щось дуже погане. Так, ходили чутки, що Росія планує спалах воєнної агресії в Україні. Я знав, що вісім років на Донбасі триває війна, але навіть уявити не міг, що вони вдадуться до широкомасштабного нападу.

Разом із головою комітету з етики та чесної гри Франческо Баранкою ми вирішили евакуюватися в напрямку Львова. Але доїхали лише до проспекту Перемоги, де наш автомобіль зупинився в нескінченному заторі. Я відкрив Google Maps, побачив червону лінію на 200 км у бік Львова та зрозумів, що дістатися туди буде неможливо.

Ми вирішили звернутися до Посольства Італії, куди почали з’їжджатися родини італійців, які на ту мить перебували в Україні. Посол Італії організував для нас та всіх цих людей притулок у своїй столичній резиденції, де ми пробули три дні.

Евакуюватися нам вдалося завдяки зусиллям ОБСЄ, УАФ та Асоціації футболу Чернівецької області, які організували трансфер із Києва та переїзд до Молдови. Хоча й досі пам’ятаю, як о 5-й ранку ми стояли у великій черзі, щоб перейти міст через Дністер», – сказав Лучано Лучі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *