“100 гривень це багато для бабусь і дідусів з сіл”: Ігор Суркіс розповів, чому Динамо не піде в телепул

Ігор Суркіс в інтерв’ю FanDay розповів, чому Динамо не може увійти до телепулу.

– Права на телепул виграла «Сетанта». Що якщо УПЛ накладе санкції на «Динамо»: грошові штрафи та зняття очок?

– Нехай спробують, я жодних санкцій не боюсь. Я за те, щоб футбол сьогодні був загальнодоступний, а хто його показуватиме, «Сетанта» чи інший канал, мені неважливо. Нехай трансляції будуть із затримкою в 10-15 хвилин, але футбол має бути доступним безплатно. Це моя позиція.

Я це роблю для наших уболівальників. Згідно з опитуванням «Української соціологічної групи», за «Динамо» в Україні вболівають 50,4%, серед усіх клубів УПЛ. Це дуже велика кількість людей, і ми маємо враховувати їхні інтереси.

– Наскільки я розумію, права на трансляцію матчів належать УПЛ.

– Це клуб розпоряджається правами на трансляції матчів, а я права нікому не передавав. А якщо вони думають, що змогли забрати права «по бєспрєдєлу», то є певні інстанції, які доведуть, що цього робити не можна.

У нас тривалий контракт із «2+2». Ми були готові піти навіть на штрафні санкції, щоби створити спільний телевізійний пул. Ми навіть про фінансові умови не заїкалися. У нас була лише одна умова – футбол має бути показаний на загальнодоступних каналах. Не через шість годин, не через десять, не через добу, а максимум із 15-хвилинною затримкою.

– А на Ютуб-каналі «Динамо» планується трансляція матчів?

– Звичайно, буде. Ми транслюватимемо наші матчі на всіх наявних джерелах.

– На «2+2» та Ютуб-каналі матчі будуть у прямому ефірі чи із затримкою?

– Як і минулого року, із трьох-п’ятихвилинною затримкою.

– Хто ще з клубів, окрім «Динамо», показуватиме свої матчі на «2+2»?

– На групі каналів «1+1» транслюватимуться «Дніпро-1», «Зоря» та «Металіст».

– Чи є ще шанс, що з «Сетантою» вийде домовитися?

– Шанс є завжди, ми ж не вороги та не хочемо нашкодити «Сетанті» чи футбольній спільноті. Ми тільки хочемо, щоб український футбол розвивався і його могли безплатно подивитися у будь-якій точці України.

– Сто гривень не так багато за якісний продукт.

– Може, для вас і для мене не багато, а для бабусь та дідусів із сіл – це досить значна сума.

– Чому тоді «Динамо» не показує матчі Ліги чемпіонів безплатно на «2+2»? Щоб їх подивитися на «Мегого», теж треба заплатити.

– Ліга чемпіонів – це зовсім інша історія. Тут все чітко – права на трансляцію матчів передані клубами УЄФА. Права на їхню трансляцію купила «Мегого», тут ми нічого не можемо вдіяти. Вони коштують величезні гроші. З ними конкурували канали «Футбол», але програли боротьбу. Може, це і добре, з огляду на те, що сьогодні канали «Футбол» із якихось причин закриті, – сказав Суркіс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *