Мірча Луческу поснив, чому було добре те, що Динамо випустили за кордон на початку війни

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу розповів про футбол під час війни.

«З двома друзями ми наполягли на тому, щоб гравців випустили. Якби їм довелося йти воювати, вони б загинули в перший же день. Вони могли б надати країні імідж держави, яка продовжує жити спортом. Я був одним із тих, хто багато допомагав разом із Федерацією Румунії та президентом Чеферіном. Я був близький до гравців «Динамо» і «Шахтаря».

Ми організували матчі за мир. Ми їздили з однієї частини Європи в іншу, щоб підтримувати підготовку гравців збірної. Те, що ми робили під час цих матчів, було не для любителів футболу, а для українців, які мали відчути єдність.

Футбол змушує їх перестати думати про те, що відбувається, але коли я бачу сумні обличчя, то відчуваю, що маю їх розвеселити. Єдине, що справді може підняти настрій — це результати, результати ведуть все вперед.

Гордість для них – це найголовніше. Відповідальність за те, що вони зараз представляють свою країну. Знаючи, що вони тренуються і грають не лише для себе, а для цілої країни. Футбол має допомагати людям.

Не можна жити тільки зі страхом, нещастям, відчаєм, з бомбардуваннями. Людям також потрібно щось інше. Посмішки, емоції. І ми шукаємо саме це», – сказав Луческу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *