Іван Надєїн: НК Верес виступає за єдиний телепул

Іван Надеїн

Президент НК Верес Іван Надєїн прокоментував позицію клубу щодо можливого створення єдиного ТБ-пулу. Він заявив, що клуб з Рівного підтримує створення єдиного телепулу.

‒ Ми в цьому питанні максимально послідовні – виступаємо за єдиний пул як один зі способів отримання прибутку футбольними клубами та єдину базову модель господарювання ФК у сфері своїх медіаправ.

Загалом, в економічному плані ціль Вереса – самоокупність, а без продажу медіаправ на телетрансляції це неможливо зробити.

Єдиний пул – це найефективніший спосіб самоорганізації футбольних клубів та максимально прибуткової реалізації футбольних медіаправ. Очевидно, що продаж прав на телетрансляції чемпіонату загалом значно вигідніший для всіх сторін, ніж роздроблення та реалізація окремих частинок єдиного цілого.

Якщо реалізовуватиметься цілісний пакет усіх медіаправ за участю всіх клубів, тоді й УПЛ простіше буде запропонувати іноземним компаніям для показу на закордонних телеканалах.

– Деякі клуби УПЛ різко виступили проти пропозиції від головного із претендентів на трансляції – Setanta Sports…

– У нинішній ситуації серед усіх пропозицій це – найвигідніше. Звичайно, можна дискутувати про суму запропонованих коштів, їх розподілом, іншими особливостями, проте мене здивувала та засмутила та категоричність, з якою говорили про відхилення пропозиції Setanta Sports.

Більше того – про можливість виходу з пулу, організацію безплатних трансляцій на державних телеканалах. Ось перехід за червоні лінії!

Так, пропозиція, яку ми отримали, у 2 або навіть 4 рази менша, ніж та, яка була від попереднього транслятора. Однак «Футбол 1/2/3» припинили свою діяльність, інші претенденти не дають навіть того, від чого зараз відмовляються наші колеги. Адже ми чудово розуміємо, що перед потенційним транслятором також стоять свої ризики – у воєнний час не так просто організувати трансляції, створювати щось із нуля – завжди великі кошти, а ще й рекламний ринок «лежить» внаслідок падіння ділової активності в країні, що веде оборонну війну.

Тож вибір поки що дуже простий: або ми по-діловому ведемо переговори та вибираємо з наявних пропозицій максимально прийнятне, або ми замість того, щоб щось отримати, ще й самі змушені будемо платити — тому, що організація трансляцій власними силами є дуже недешевим задоволенням. — відповів Іван Надєїн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *