Даріо Срна: До війни Шахтар мав найсильніший склад у своїй історії

Даріо Срна

Директор донецького Шахтаря Даріо Срна зізнався, що вважає ту команду, яку мав Шахтар до війни, найсильнішою в історії “гірників”.

Я знаю одне – 23 лютого у нас була команда, яка була готова атакувати Лігу чемпіонів. Це була наша ціль. Вважаю, що з приїздом Нереса з’явилася найсильніша на папері команда в історії Шахтаря. 23 лютого у нас було тренування на базі, ми грали проти дубля та готувалися до Металіста. Тоді вже ніхто не почував себе комфортно, але, на жаль, 24 лютого прокинувся вранці о 4.07 – почалася ця жахлива війна.

Я просто пройшов війну, коли був маленьким. І 24 числа я повернувся у дитинство, коли почув сирену. Сирена – це те, що повернуло мене у 90-й рік. Не можу сказати, що не злякався. Але, з іншого боку, я радий, що моя родина там не була зі мною.

Наша команда зібралася в готелі «Опера» – ми всі разом прожили там 2-3 дні, доки не поїхали. На щастя, цю історію з іноземцями ми закінчили дуже добре – усі виїхали безпечно. Ми це зробили завдяки допомозі Чеферіна та Андрія Павелка. На той момент це був певний успіх, адже ми відповідаємо за всіх наших легіонерів.

23 лютого у нас була команда, щоб боротися у Лізі чемпіонів, а 24-го ми не мали нічого. Як і плюс-мінус у кожного українця. Кожен із нас щось втратив. Але, на жаль, із війною треба жити. Можна збудувати новий будинок, квартиру, футбольне поле, але людське життя, на жаль, ти ніколи не повернеш. Це болить найбільше.

Я поїхав за три дні до Хорватії, але моє серце залишилося в Україні. Звісно, ​​тоді був хаос у всіх: що буде завтра, чи є Шахтар, чи ні, є футбол чи ні. На жаль чи на щастя, люди звикли до війни з часом. Так звикали до неї і в Хорватії, Ізраїлі та інших країнах. Звісно, ​​ми всі хочемо, щоб війна закінчилась. І чим швидше – тим краще. Сподіваємось і чекаємо цього дня.

Наш ексклюзив: ЛНЗ переглядає екс-нападника Кривбасу та Зорі

Але зі свого досвіду і з того, що мені розповіли батьки та інші люди, я запевняю вас, що Хорватія мала найкрасивіший період у нашому житті після війни. 10-15 років ми просто жили у щасті – бо був світ. Люди почали більше поважати та любити один одного, більше цінувати склянку вина, води, хліб.

І почали більше поважати самі себе і той час, коли ми, можливо, іноді були незадоволені, але потім почали цінувати його у 300 разів більше.

Мені кажуть, що багато людей не повернуться до України. Повірте мені: настане мир та українці, які зараз перебувають за кордоном, з радістю та любов“ю повернуться до своєї країни і зроблять її ще сильнішою та кращою. Українці мають знати, що вони не одні, а багато людей у ​​світі з ними і будуть із ними до кінця.

Жодна війна не вічна. Я впевнений, що настане час, коли це закінчиться, і ми знову гулятимемо, питимемо каву, спілкуватимемося і дивитимемось, як літаки літають в Україну. Цей день точно прийде – і на нас чекають лише добрі часи після війни”, – сказав Даріо Срна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *