ФК Шахтар майже вдвічі впав у ціні – Forbes Україна

Футбольний клуб Шахтар Донецьк через війну майже вдвічі втатив у своїй ціні.

Про це пише сайт FreeZMI з посиланням на Forbes Україна. Команда внесена до активів бізнесмена Ріната Ахметова. Вказано, що “гірники” тепер коштують 150 мільйонів євро, що майже в двічі менше, ніж до війни. Варто сказати, що левова частина цієї суми — трансферна вартість футболістів.

Джерело про ФК Шахтар написало наступне:

“16 липня до складу донецького Шахтаря, який на той час проводив збори в Нідерландах, приєднався форвард Ласіна Траоре. Цей футболіст – єдиний із 14 іноземних гравців клубу Ахметова, який залишився з командою. П’ятьох Шахтарю вдалося продати, виручивши приблизно €44,3 млн.

Інші пішли безкоштовно, скориставшись спеціальним правилом, яким ФІФА дозволила гравцям українських клубів призупиняти контракти у зв’язку з війною. Через це Шахтар втратив щонайменше ще дві великі трансферні угоди. Збитки від правила ФІФА Шахтар оцінює в €50 млн. Клуб збирається звертатися до суду, повідомляло видання The Athletic з посиланням на гендиректора Шахтаря Сергія Палкіна. Також клуб залишив італійський тренер Роберто де Дзербі.

Порівняно з лютим, Forbes майже вдвічі погіршив оцінку Шахтаря – з €275 млн. до €150 млн. Ця сума враховує вартість складу команди станом на початок липня, тобто до того, як команду остаточно залишили деякі топ-гравці, частина клубного літака та тренувальну базу поблизу Києва.

Цього року Шахтар гратиме у груповому етапі Ліги чемпіонів. У сезоні 2020/2021 (останній сезон, за який «помаранчево-чорні» опублікував річний звіт) клуб заробив завдяки виступам на євроарені (груповий етап у Лізі чемпіонів та ⅛ фіналу Ліги Європи) понад €50 млн. Це приблизно 70% доходів, які Шахтар  отримав минулого року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *