Директор ФК ЛНЗ: У нас максимальні цілі на Першу лігу

Директор ФК ЛНЗ Василь Гречаний в інтерв’ю клубній пресслужбі розповів чим жила команда з 24 лютого, яке налаштування було в керівництва на майбутнє і чи буде грати ЛНЗ в Першій лізі. 

– Василю Володимировичу, де була і що робила команда 24 лютого, коли розпочалася війна?

– Футбольний клуб ЛНЗ перебував на зборах у Туреччині. Ми готувались до чемпіонату, адже 20 березня за планом був перший матч другого кола проти вінницької Ниви. 

– Як колектив переживав ці новини?

– Усі були в шоці. Збори були заплановані до 18 березня і після довгих роздумів і переговорів вирішили залишатись там до кінця. Три тижні війни команда тренувалась в одноразовому режимі суто для підтримки форми. Однак, звісно, більше часу приділялось для читання новин із України, підтримки зв’язку з рідними і поступового пошуку команд у Європі.

– Куди і як поверталась команда?

– Авіакомпанія переробила квитки. Замість перельоту до Києва, клуб полетів до Польщі. До України повернулись лише Бакалов, Шпанюк, Вербицький, Махно, Калініч – це адмінсклад, і Копил з Пучковським – футболісти. 

– Що було далі?

– Все повністю зупинилось. Єдине питання, яким займались, – розривами контрактів, трансферами, реєстрацією документів тощо. Обслуговували переходи гравців у європейські клуби. Керівництво максимально пішло на зустріч. З усіма гравцями розірвали контракт за потреби, адже 95% людей знайшли в Європі команди напівпрофесійні чи аматорські. Лише за умови переходу до професіонального клубу контракт зберігався і оформлювалась оренда. А при переході до аматорських чи напівпрофесійних команд у гравця не має бути ніякого контракту. 

Ну і паралельно займались атестаційними документами. З початку року проходили процедуру атестації згідно з вимогами Першої ліги. Термін був до 31 березня, але з початком війни його зсунули. Принагідно дякую бухгалтерам, юристам, які, незважаючи на безпрецедентну ситуацію в Україні, професійно виконували свою роботу і сприяли ефективній та оперативній підготовці документів для атестації в Першій лізі. 

– ЛНЗ буде грати в Першій лізі в прийдешньому сезоні?

– Ми пройшли атестацію за вимогами Першої ліги і тепер чекаємо офіційного підтвердження нашої участі від ПФЛ. Зі свого ж боку ми підтвердили намір грати в Першій лізі в сезоні 22/23. Розраховуємо і сподіваємось на це. 

Наприкінці квітня-початку травня ПФЛ моніторила, яка ситуація в клубах. В кінці травня почались більш предметні розмови, що є надія на старт чемпіонату. 

– Як ПФЛ визначалась, хто гратиме в Першій лізі?

– Ви ж пам’ятаєте, що до війни до Першої ліги переходять перші два місця груп А і Б, а треті місця грають між собою стиковий поєдинок. Коли чемпіонат офіційно зупинили, ПФЛ ухвалила рішення про пряме потрапляння третього місця (на якому ми перебували) до Першої ліги. 

– Яким було налаштування керівництва на участь у наступному сезоні?

– Вони горять футболом. Коли ПФЛ надіслала клубам опитувальники про участь у наступному сезоні, ФК ЛНЗ твердо відповів, що так. Сумнівів не було. 

Керівництво пішло на зустріч футболістам, про що я вже казав, плюс була матеріальна підтримка всім. Клуб у повному обсязі виконав усі фінансові зобов’язання перед гравцями згідно з їхніми контрактами до травня місяця. Зокрема і з тими, хто розірвав контракт після початку війни, щоб грати закордоном. На мою думку, це дуже солідно. Те саме стосується й адмінскладу та персоналу. 

Я розумію, що деякі футболісти незадоволені тим, що ми їх не повернули з початком зборів, але рішення по комплектації складу ухвалювали головний тренер зі спортивним директором. Я від імені ФК ЛНЗ максимально дякую всім хлопцям за ту роботу, яку вони провели, щоб посісти високе місце в Другій лізі, і тим, кого ми підписали взимку, але не встигли заграти. 

– Які цілі на прийдешній сезон?

– Що це за запитання? Максимальні. 

– На якому стадіоні гратиме ЛНЗ?

– Поки невідомо. Там де буде найбезпечніше. ПФЛ висуває низку вимог на випадок повітряної тривоги. Під ці вимоги обласна військова адміністрація має дати дозвіл на той чи інший стадіон. Де дозволять, там і будемо грати. Все одно матчі проходитимуть без уболівальників. Коли буде офіційна інформація, ми одразу поінформуємо на наших ресурсах. 

– Коли розпочнеться чемпіонат?

– Базова дата – 25 серпня. Розумію, що вболівальники це часто запитують, але ми чекаємо, знову ж таки, офіційної інформації від ПФЛ. Це буде в першій половині серпня. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *