Ігор Йовічевіч розповів про плани на сезон в Шахтарі

Новий головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч поділився планами клубу на наступний сезон.

– Яким є план на цей збір?

Звісно, така ситуація, коли довго не було тренувань, вимагає від нас працювати іще швидше у фізіологічному й тактичному плані, щоб ми одразу познайомилися з командою, щоб відчули комунікацію і хлопці зрозуміли, які в мене техніко-тактичні вимоги.

Хоча футбол не дуже відрізняється від того, що був у попереднього тренера Де Дзербі: я хочу бачити агресивний контроль м’яча і бути ще вертикальнішими, наскільки це можливо, щоб забити гол, але й без м’яча також бути агресивними.

Це має бути не лише стиль гри, а й спосіб життя. Ти в житті повинен мати ініціативу, взяти момент до рук і гнати вперед свою мрію. Так само і на футбольному полі. Хороші хлопці не грають у футбол, тож ми маємо бути такими, як на вулиці, знаєте, «на районах», де грають спортивні «бандюгани», і ми маємо зростати якнайшвидше, бо в команді наразі багато молодих гравців.

Від мене буде їм максимальна довіра, але й максимальні вимоги. І тут буде натуральна селекція – хто сприйме швидше вимоги тренера, той буде в команді, і разом виконуватимемо завдання.

– Що скажете щодо цілей та амбіцій на цей сезон, враховуючи складність ситуації в нашій країні?

– Готуватимемося до чемпіонату, як і всі інші, хоча вони й почали трохи раніше, бо деякі клуби виступають у кваліфікації єврокубків. Наші хлопці грали ще місяць тому за збірні, тому для них цей період відпочинку також був важливим. Як тренер вважаю, що відпочинок є найкращим тренуванням. Якщо більше працюєш, то це ще не означає, що краще працюєш, тож потрібно збалансувати роботу й відпочинок, щоб вийти на пік форми того дня, коли потрібно показати максимум.

Для нас дуже важливо переконати футболістів, що все можливо в житті, тільки потрібно вірити у свою щоденну працю та усунути его. Це дуже важливо. Наприклад, моє его померло 15 років тому, і слід спіймати мить праці, важкої роботи – це єдиний шлях, яким може прогресувати людина. А коли ти працюєш як індивід, то колектив зростає водночас, – відповів Йовічевіч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *