Віктор Леоненко: Я люблю Україну, мені подобається Київ, але я не кричу про це скрізь

Колишній футболіст київського Динамо та збірної України Віктор Леоненко розповів в інтерв’ю Sport Arena TV, як він допомагає Україні під час війни.

“Звичайно, люблю Україну. Особливо – Київ. Я ж сюди приїхав не вболівати за Динамо, а грати. Я мріяв про це. І Київ мені сподобався. Я вже всю Україну об’їхав зі своєю командою та з Динамо. Звичайно люблю. Якби не любив, тоді що мені тут робити. Вже давним-давно втік чи поїхав.

Ну що може означати Україна? Я не буду як патріот бігати у вишиванці. Я просто люблю її по-своєму і не кричу, а роблю. От і все. Ми їздимо [зі збірною зірок українського футболу], веселимо людей та робимо там свята. Нині іноді робимо свята для ЗСУ. Просто це не афішується. Навіщо про це кричати, коли ти щось робиш? Зробив і все – пішли далі.

Якщо я киянин, то зрозуміло, що я — українець. Росіянином я був колись сюди приїхав, і в мене взагалі не було проблем.

Я вважаю і вважав, що для мене Україна те саме, як я жив у Росії. Я там народився, зараз я живу [в Україні] і мені тут подобається більше, ніж будь-де. Не тільки там у Росії, Білорусі, Литві чи десь ще. Звичайно, як будь-яка людина, яка живе тут, підтримую незалежність та суверенітет України. Звичайно, не хочеться, щоби хтось сюди ліз. Просто це не вирішую.

Україна зараз у стадії війни. Про це мають говорити політики, а не я. Я взагалі вважаю, що про війну мають говорити військові, а не кожна [людина], яка взагалі нічого не розуміє. Можу сказати, що мені Київ подобається і я проти війни, і росія напала на Україну, а далі те, що. Все одно мають домовитися дипломати та військові“, – сказав Віктор Леоненко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *