“Це дійсно хворі люди”: Юрій Вернидуб – про російських пропагандистів

Головний тренер Кривбасу Юрій Вернидуб прокоментував своє ставлення до росіян.

«Після того, що сталося з Кременчуком – це тероризм. Навіть не можу їх армією назвати. Інші терористи хоча б брали на себе відповідальність за те, що вони коїли. Зараз читаєш, що пишуть росіяни… Що твориться у світі, як вони взагалі живуть? Скабєєви, Соловйови, Кисельови, Захарови, Лаврови… Як їм спиться, як вони прокидаються? Такі речі говорять, що це дійсно хворі люди. Це навіть не люди, просто якась хворість.

А про тих в інтернеті навіть не хочу говорити. Від верхівки й залежить – які вони, така й країна їхня. Я не хочу ображати, не можу знайти вираз на адресу цього російського народу. Мені до одного місця. Я розумію, що там є й нормальні. Але для мене там вже немає нікого нормального. Навіть мої родичі, які там – це вже ненормальні люди.

Є двоюрідна сестра родом з України, виповнилося 18 й поїхала в Санкт-Петербург. Там вчилася, одружилася і живе до сьогодні. Людина дзвонить і говорить: «Вы не переживайте, ничего не делайте, мы вас придем защитим». Від кого захистите? Нащо ти мені телефонуєш і це говориш? Ти ж приїжджала кожного року і бачила, що ми жили нормально. До тебе ставилися нормально, будь-якою мовою розмовляй. Вони зробили цей конфлікт… Не можу зрозуміти, я людина доросла, звик аналізувати й думати про це все.

Що у тих людей, які радіють, що загинули діти, жінки, батьки, старші люди? Ну як таке може бути? Ми свою землю захищаємо. Ну дуже багато запитань. Куди б не прийшла Росія, всюди горе, смерть та сльози.

Вони називають нас фашистами, нацистами, бандерівцями. Так ви прочитайте книжку, хто це такі. Подивіться на себе. Ми ті люди, які хочемо жити якомога далі від вас, не бачити й не чути», – сказав Юрій Вернидуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *