Офіційно: ФІФА ухвалила рішення щодо контрактів легіонерів з українськими клубами

ФІФА опублікувала нову заяву, пов’язану з іноземними футболістами і тренерами, які знаходяться на контрактах з клубами України та РФ.

Через вторгнення Росії в Україну Міжнародна федерація футболу (ФІФА) продовжила легіонерам з чемпіонатів України та РФ дію права призупиняти контракти.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

“Іноземні гравці і тренери отримають право призупинити дію своїх трудових договорів до 30 червня 2023 року. Бюро Ради ФІФА ухвалило рішення продовжити правила тимчасового найму, встановлені в Положенні про статус і перехід гравців (RSTP) з метою ефективної допомоги гравцям, клубам і тренерам, які постраждали від ситуації на Україні”, – сказано в заяві ФІФА.

Ці нововведення, на думку ФІФА, дають гравцям та тренерам можливість тренуватися, грати та отримувати зарплату одночасно захищаючи українські клуби та сприяючи виїзду іноземних гравців та тренерів з Росії.

Крім того, щодо захисту неповнолітніх уточнено, що неповнолітні, які тікають з України в інші країни разом зі своїми батьками у зв’язку з російським вторгненням, вважатимуться такими, що виконали вимоги пункту 2 А) статті 19 RSTP, звільняючи їх від правила, що забороняє міжнародний трансфер гравців до 18 років.

ФІФА також продовжує засуджувати триваюче застосування Росією сили в Україні і закликає до якнайшвидшого припинення війни і відновлення миру.

Нагадаємо, ФІФА та УЄФА 28 лютого відсторонили російські збірні та клуби від міжнародних змагань через повномасштабну війну, яку РФ розпочала в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *