Ігор Суркіс зізнався, чому Динамо ще не продало Циганкова

Президент «Динамо» Ігор Суркіс розповів, чому столичний клуб ще не продав Віктора Циганкова.

Чи є зараз щодо когось із гравців «Динамо» конкретні пропозиції?

– На сьогодні є лише чутки, конкретних пропозицій на папері ні по кому немає. Наведу приклад. Будь-який тренер не захотів би розлучатися з таким футболістом, як Миколенко. Але коли надійшла гарна пропозиція від «Евертона», ми звернулися до Містера, і він сказав: «Негайно дайте хлопцеві дорогу. Це хороший фінансовий, і насамперед іміджевий хід для клубу».

Футболісти «Динамо» дуже чітко розуміють: для того, щоб я їх продав у хороший клуб, має бути пропозиція. Я не збираюся бігати з протягнутою рукою та засовувати футболістів у незрозумілі клуби. Хочу одразу попередити різних агентів: не провокуйте моїх футболістів! Так питання вирішуватися не будуть!

Усі наші українські футболісти є патріотами та чудово розуміють ситуацію. Є пропозиція — розглядатимемо. Немає пропозиції – вони гратимуть у «Динамо» та прогресуватимуть для того, щоб ця пропозиція надійшла в майбутньому.

Хочу сказати, що сьогодні я не займаюся розпродажем команди, я хочу її зберегти та спробувати вийти у груповий етап Ліги чемпіонів. Я розумію, що зробити це буде дуже складно, нам потрібно буде пройти три етапи кваліфікації, але я вірю в наших хлопців та Містера.

Чи не здається вам, що Циганков уже пересидів у «Динамо»?

– Що означає пересидів? Я цього слова взагалі не розумію. Футболіст має показувати такий рівень, щоб усі клуби за ним ганялися та між ними була конкуренція. Це називається ринок. Якщо щодо Циганкова немає пропозицій, значить, не пересидів, а ще недопрацював.

Я розумію Вітю, він хороша людина та футболіст, але в нього в серці має бути ще й патріотизм. У цьому плані мені імпонує, як йшов Ярмоленко. У нього залишався рік контракту, він прийшов і сказав: «Михаличу, я готовий підписати новий контракт на покращених умовах. Буде пропозиція — ви мене продасте, але безкоштовно з «Динамо» я не піду ніколи і за жодних обставин. Цей клуб дав мені все.

Так сьогодні мають поводитися всі українські футболісти, бачачи те, що відбувається в нашій країні. Якщо по Циганкову надійде гарна пропозиція, ми його відпустимо, незалежно від того, рік у нього контракту чи п’ять років. Миколенко гарний приклад, адже він мав угоду з «Динамо» на чотири роки, коли надійшла гідна пропозиція від «Евертона». Питання щодо Миколенка було вирішено протягом одного дня.

Чого хоче сам Циганков?

– Напевно, як і будь-який інший футболіст, він хоче грати на вищому рівні у сильному чемпіонаті, щоб зростати. Але сьогодні треба трохи попрацювати на свою країну. Вітя молодий хлопець, йому треба трохи прибрати свої амбіції та працювати, а через рік-два по ньому надійде пропозиція, я в цьому певен. Це я можу сказати щодо всіх футболістів «Динамо», тих самих Бущана, Сироти, Забарного, Караваєва. Зрозумійте, що вік не грає ролі на Заході. Якщо футболіст себе добре проявляє, і клуб шукає посилення на ту чи іншу позицію, його запросять, не дивлячись на вік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *