Наступний сезон УПЛ пройде в Україні, цього хоче Зеленський – Ігор Бурбас

Журналіст і інсайдер Ігор Бурбас у себе в телеграмі розкрив деталі щодо майбутнього УПЛ.

“Наступний наш футбольний сезон найпевніше відбудеться на території України. Така директива йде від глави держави. Нагадаю, Володимир Зеленський ясно дав зрозуміти, що винятків щодо виїзду за кордон не робитимуть. Відповідно не логічно розглядати запит щодо перетину кордону делегаціями з умовно 16-ти команд + судді, делегати тощо (сумарно ~1500 людей). Рішення підтримує і більшість клубів УПЛ.

На даному етапі клуби мають прийняти цей варіант як робочий. Планування наступного сезону відбуватиметься спільно з Міністерством Оборони, котре має дати чітко зрозуміти – де грати безпечно:

 Лише в Києві, тому що місто краще за інші захищене від ракетних ударів. За такого варіанту є 5-6 стадіонів «Олімпійський», ім. Лобановського, «Оболонь Арена», ім. Баннікова, «Лівий Берег» + «Колос». В такому випадку тур можуть розтягнути на 3-4 дні (п’ятниця-вівторок);

 на заході країни, там ще більше стадіонів, які відповідають нормам (у Львові – 3, в Ужгороді – 2, у Тернополі і Чернівцях – по 1 + можливо Луцьк).

Також випрацьовується чіткий алгоритм, як діяти під час тривоги та загрози повітряного удару. Найпевніше у такому випадку матч перериватимуть, а команди чекатимуть у роздягальні. Якщо тривога затягується – дограють умовно наступного дня.

Починати чемпіонат будуть орієнтовно від серпня. Або ж з кінця липня, якщо відпрацюють механізм і матимуть час для повноцінних зборів.

Ну, і звісно всі матчі протягом воєнного часу відбуватимуться без присутності глядачів на трибунах“, – написав Ігор Бурбас.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *