“Я не думаю про футбол, забув про нього повністю”: Остап Маркевич – про свої емоції після війни

Головний тренер «Маріуполя» Остап Маркевич розповів, як змінилось його життя після початку повномасштабної війни з Росією.

«Ми збирались сідати на літак, коли з’явилась новина про те, що почалась війна. Небо закрили, і повернутись в Маріуполь було неможливо. Нам довелось залишитись в Туреччині. Одразу всі почали хвилюватись за свої родини. Футбол був не такий важливий.

В перші два місяці у мене було занадто багато емоцій. У мене було багато всього в голові, і мав якось справлятись з цим. З психологічної точки зори всі, з ким я спілкувався, були в такому ж стані. Дуже екстремальні емоції кожен день. Зараз я в більш стабільному стані, є певне відчуття нормальності. Я хотів би бути там, в Україні, але для мене було важливо бути в Іспанії. Тут багато роботи.

Зараз наші гравці розкидані по світу. 9 з них повернулись до «Шахтаря», а інші в Іспанії, Австрії, Болгарії, Франції, Азербайджані та інших країнах. Я не думаю про футбол. Я забув про нього повністю. У мене багато друзів у «Вільярреалі», вони перемогли «Ювентус» та «Баварію» у Лізі чемпіонів, а я забув, що вони грають. Я навіть не думав про це.

Для мене це дуже дивно, тому що з самого дитинства футбол був для мене всім. Я не міг уявити, що колись забуду про футбол. Але думаю, що скоро почну згадувати. Поступово я знову починаю думати про футбол. Я був на матчі «Вільярреал» – «Ліверпуль». Було дуже цікаво. Думаю, що «Ліверпуль» – найкраща команда світу», – сказав Маркевич.

Остап Маркевич раніше працював у тренерському штабі «Вільярреала». Його дружина живе у Валенсії. Зараз він займається гуманітарною допомогою, яку відправляють з Іспанії до України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *