Йожеф Сабо: Щоб потрапити до збірної СРСР, киянин мав бути на дві голови кращим за москвича

Колишній футболіст та тренер Динамо Йожеф Сабо розкритикував Росію за присвоєння футбольних досягнень СРСР лише собі.

– Тривалий час ніхто за кордоном не сприймав український футбол окремо від так званого «старшого брата» з огляду на те, що вся керівна верхівка знаходилася в Москві. Вам не прикро було слухати подібне, особливо враховуючи те, скількох зірок подарувала радянському футболу саме Україна?

– Москва завжди гнула свою лінію, вони завжди вважали себе, московські команди, головнішими за інших. За часів Союзу, щоб потрапити до національної збірної, киянин мав бути на дві голови кращим за москвича. Несправедливість була ще та. Слава богу, наші інтереси відстоював Володимир Щербицький, який мав вагу в найвищому керівництві країни, і завдяки йому «Динамо» жило повноцінним життям.

– Через більш ніж 30 років незалежності нашої країни та з огляду на всі трагічні події, які відбуваються зараз, український футбол уже ідентифікуватимуть у світі як самостійну одиницю?

– Я у цьому не сумніваюсь. Справді, після розпаду Союзу ніхто в Європі не сприймав «Динамо», «Шахтар» чи будь-який інший український клуб, та й на карті не завжди могли показати наші міста. Росія забрала всі досягнення Союзу собі, а Україна залишилася ні з чим, і свою футбольну історію мусила писати фактично з нуля, – сказав Йожеф Сабо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *