Мілан Обрадович: Металіст прогресував, мікроклімат був чудовим, легіонери легко вливались у команду

Серб Мілан Обрадович, який віддав Металісту сім сезонів і провів в УПЛ за “жовто-синіх” 147 матчів, поділився спогадами про період виступів в Харкові.

“Металіст був унікальний тим, що команда прогресувала рік у рік. Мікроклімат у колективі був на найвищому рівні, всі легіонери легко вливались у команду. Це є заслуга Мирона Богдановича, якому вдалося згуртувати команду. У Металісті була дуже серйозна конкуренція, по два рівноцінні гравці на одну позицію, але футболісти поважали один одного. І, звичайно, у Харкові я відчував шалене кохання як від уболівальників, так і від клубу.

Маркевич, Красніков, Ярославський? Я б сказав, вони були як три мушкетери. Вони намацали необхідну хімію між собою, яка дозволила створити таку чудову команду. Їм вдалося підбирати гравців під виконання своїх амбітних цілей. Вкрай рідко команда може рости з кожним роком, без спаду. Металісту це чудово вдавалося.

Ці три мушкетери створили неймовірну робочу атмосферу між собою, а потім вірус підхопив весь колектив. Мені здається, вони чудово доповнювали один одного. А яких вони легіонерів заманили до Харкова? Найкращих бразильців та аргентинців. Мало того, вони зробили так, що ці бразильці та аргентинці потоваришували між собою, а вони за темпераментом дуже відрізняються.

Я не зможу назвати трьох найкращих лише тому, що їх було дуже багато і кожен із них був важливим гвинтиком харківського механізму. За мої сім років у Металісті було багато футболістів, які хоч і не грали багато, але дуже сумлінно ставилися до своєї справи, і готові були будь-якої миті безболісно замінити гравця основного складу“, – сказав Мілан Обрадович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *