Андрій Воронін: Мій день починається з новин про війну, і з цим лягаю спати

Колишній нападник збірної України Андрій Воронін прокоментував напад Росії на Україну.

– Одразу після початку війни ви покинули «Динамо» Москва. 

– Як українець я більше не міг там залишатись. З татом ми виїхали з Москви через Амстердам, моя дружина зробила це пізніше через Стамбул. Нам пощастило, більше не треба нікуди тікати. Вся моя сім’я у Рейнланді (федеративна земля Німеччини – прим.), нашому будинку не загрожують бомби. Тут батько, свекруха, ми взяли ще 4 українців.

– Як ви реагуєте на фото злочинів росіян?

– Коли я бачу фото з Маріуполя чи з Бучі, то хочу плакати. Мій день починається з новин про війну, і з цим лягаю спати. Я бачив фільми про Другу світову війну. Але таке – жінки, чоловіки просто лежать на вулицях. Жах, таке ніколи не пробачити! Бувають моменти, коли я думаю, що це все не так, а потім я прокидаюся. Усі ці жахливі картинки, а потім стає зрозуміло до болю: це все правда – і у 2022 році.

Не хочу думати, що все це триватиме роками. Через 2-3 місяці усі наші міста можуть виглядати, як Маріуполь. Знищені. Але я знаю, що моя країна та мій народ ніколи не здадуться.

Ще 2 місяці тому я не міг повірити, що Росія може таким чином напасти на мою країну – після Донбасу та Криму. Але це сталось.

Не знаю, що може зупинити Путіна. Чи йому достатньо України, чи він принесе війну також до Німеччини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *