“Люди з калюж набирали і кип’ятили воду, сніг зі стічних труб збирали”: екс-гравець Шахтаря – про умови для життя в блокадному Маріуполі

Володимир Яксманицький, який на початок війни знаходився в Маріуполі і пробув там три тижні, розповів, як жили містяни в цей важкий час.

«Продуктові, зрозуміло – від безвиході (ймовірно, грабували – прим.). У місті нікого, магазин розбили – то бомжі залетіли, то ще хтось якісь продукти забирали, що було.

Воду в перші дні розмели, цигарки. Теж потім добрі люди продавали 5-літрову баклажку води за 600 гривень, цигарки – 200 гривень, незрозуміло, та й то їх не було. Спочатку мародерство було – техніку тягли – думали, що на три дні, і закінчиться, холодильники несли.

Головне – що води не було, особливо у тих, хто не запасся, були напруження. З калюж набирали, кип’ятили – варіантів не було. Сніг зі стічних труб збирали, розбомбили сауну – набирали з басейну хлоровану воду, її як технічну використали», – сказав він.

Володимир Яусманицький в якості футболіста грав за Шахтар, Сталь Алчевськ, Металург Донецьк, Кривбас, Маріуполь і луганську Зорю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *