Мірча Луческу зізнався, чому саме повернувся в Румунію

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу поділився думками про війну в Україні.

«Я прокинувся посеред ночі й подумав: «Що з погодою? Гроза у лютому?» Я почув сильний шум, і звук був страшним. Вранці мене розбудив будильник. Потім я дізнався, що сталося. Усюди була паніка.

Я не хотів їхати. Я зробив це тільки тому, що зрозумів, що можу більше допомогти з Бухареста, ніж якби я був зі своїми гравцями у Києві. Посольство Румунії наполягало на тому, щоб я поїхав, і мій клуб теж вважав, що я маю виїхати. Але спочатку я хотів дізнатися, що буде з моїми хлопцями з команди».

Спершу ми думали, що гравцям буде безпечніше на тренувальній базі «Динамо», яка знаходиться за кілька кілометрів від Києва. Я не був приголомшений. Комусь треба було щось робити. Я допомагав, як міг, намагався щосили. Їхні родини в безпеці, і це надихає гравців. Сидорчук став батьком вчетверте саме під час свого перебування в Бухаресті, тому тепер має особливий зв’язок з містом.

З чим мені було важко впоратися, то це зі сценами, свідком яких я був на шляху до Румунії. Люди з дітьми залишали свої машини за кілометри від кордону, а потім йшли пішки з валізами в одній руці та дітьми в іншій, сподіваючись швидше дістатися кордону.

Черги машин на кордоні були величезні. Я намагаюся бути в курсі, але не надто багато дивлюся новин. У мене болить душа, коли бачу, що відбувається в Україні», – розповів Луческу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *