Тренер Кривбасу Хорхе Лопес: Іспанія дуже вражена тим, як відчайдушно та самовіддано захищають свою землю українці

Куратор академії Кривбасу іспанець Хорхе Лопес розповів, що думає про вторгнення РФ на територію України.

“Війна. Це страшне слово. Неприпустиме для 21 століття й наших дітей. У перший день, коли Росія розпочала війну в Україні, відчув себе спустошеним: так, було занепокоєння, одразу не міг зрозуміти, що відбувається насправді. Не міг й уявити, що таке може трапитися. Росія вчиняє в Україні справжнє божевілля.

Дуже хочу допомогти вихованцям Академії «Кривбас» у цей нелегкий час. Тут, в Іспанії є чудові умови, аби наші футболісти продовжували тренуватися. Наразі ми допомогли переїхати сюди 22 гравцям Академії. Плануємо перевезти ще 30-35 юних футболістів.

В Іспанії ніхто не може зрозуміти, як це можливо, що Росія скоїла жорстокий напад на Україну, це щось неймовірне у наш час. Водночас, уся Іспанія дуже вражена тим, як відчайдушно та самовіддано захищають свою землю українці. Український народ може пишатися своїми захисниками.

Щодо допомоги Академії, то я виконую свою роботу: я у футболі вже 25 років, у мене багато зв’язків. У цей важкий для України час домовляюся із тренерами, керівниками Академій, аби вони могли допомогти криворізьким футболістам. По-перше, ми працюємо, щоб хлопці віком до 18 років могли залишити свою країну й переїхати у безпечне місце. По-друге, вони повинні мати можливість продовжувати тренуватися й отримувати задоволення від футболу у професійних клубах Іспанії.

Хочу висловити подяку ФК «Кривбас» за допомогу в роботі у Кривому Розі, за допомогу у важкий час. Це те, що я ніколи не забуду. Щоб не трапилось, я завжди буду прив’язаний до вашого міста, команди, Академії“, – сказав Хорхе Лопес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *