Вітао: Дякую УЄФА та УАФ, вони допомогли покинути нам Україну

Бразильский захисник Шахтаря Вітао розповів, що думає про ситуацію в Україні, а також розповів як він покинув країну під час війни.

“Було багато, дуже багато невизначеності. Ми не уявляли, чи зможемо ми залишити країну, і тим більше коли це відбудеться. Це були дуже важкі дні. У мене добрі стосунки з усіма у команді. У нас завжди були чудові стосунки. Але, без сумніву, зараз ми набагато згуртованіші через те, що сталося.

Ми з дружиною боялися, що наш син, котрому лише три місяці, буде голодним, захоче пити чи замерзне. І я думаю, що це був найбільший страх інших батьків, які також там були.

УЄФА та Українська асоціація футболу були головним ключем у процесі нашого виїзду з України. Я вдячний командам обох організацій. Без них, без сумніву, ми звідти б не вибралися. Було справді страшно пережити все це у 22 роки. Це було непросто.

Мій агент Улісс дуже допоміг, намагаючись витягнути мене звідти всіма можливими способами. Це було дуже важливо. Я знаю, що можу розраховувати на нього у всьому, і я також буду готовий допомогти йому, коли це буде потрібно. У такі скрутні часи можна зрозуміти, хто дійсно піклується про тебе, а хто ні. І він був одним із тих, хто дуже дбав про мою безпеку, а також про мою родину.

Насправді, в Україні все дуже складно. Країна дійсно потребує допомоги, у той час як всі надто зайняті, просто намагаючись пережити війну та нестачу їжі, води та електрики.

Що буде у моїй кар’єрі далі? Важко думати про це зараз, бо я повернувся із страшного місця. Водночас, сидіти просто так, не грати і не тренуватися, теж може бути проблемою“, – розповів Вітао.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *