Андрій Воронін: Коли дивлюсь фото з України, все це нагадує фільм жахів

Андрій Воронін висловився щодо ситуації в Україні.

Раніше помічник головного тренера “Динамо” прокинув Росію.

«Ми вилетіли з Москви, доки польоти не перекрили. У Дюсельдорфі вже приземлитися не змогли, летіли через Амстердам. Мій батько щойно переніс операцію, моя свекруха, дружина та діти зараз тут. Молодші ходили до німецької школи в Москві, але школа зараз не має значення.

Мені погано. Дуже погано. Коли бачив фотографії зі своєї батьківщини, коли дивився новини… Це виглядало нереальним, наче фільм – лише фільм жахів. Важко щось казати.

Що рухає Путіним? Чи розуміє він сам? Може, він просто хоче потрапити до історичних книг. Але він там ніколи не виявиться.

Я вдячний жителям Берліна, котрі вийшли на вулиці. Весь світ підтримує нашу країну. У Росії люди також виступають проти Путіна. Я отримую повідомлення з усього світу від колишніх одноклубників, інших спортсменів. І від росіян, які пишуть: «Вибачте, це не ми».

(Про те, що з президента України Зеленського довго насміхалися) Тепер він у центрі бойових дій, ризикує життям у своїй столиці. Це заслуговує на максимальну повагу. Минуле немає значення. Знімаю шляпу!

Я пишаюся своєю країною. У нас чудові міста, чудові люди. Але те, що відбувається… Ми живемо у 2022 році, це не Друга світова…

У мене та у багатьох інших українців є друзі у Росії. У мене є друзі у Харкові, Києві, у моїй рідній Одесі. Мені надходять повідомлення кожні п’ять хвилин. Це важко виносити. Я хочу допомогти. Не знаю, чи це варто говорити, але якби я зараз був в Україні, то, можливо, теж узяв би в руки зброю», – наводить слова Вороніна Bild.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *