Будет война: Рух пригрозил УАФ тем, что готов сняться с УПЛ после 2-го тура

Несколько часов назад УАФ приняло решение отнять у стадиона Украина третью категорию. Теперь данная арена не может принимать игры УПЛ. Это очень разозлило ФК Рух и клуб выступил с заявлением, в котором говорится о том, что клуб готов сняться с чемпионата.

“Відбулось чергове свавілля в українському футболі, яке вкотре продемонструвало, як «Цар всія футболу» і Вадим Костюченко в ручному режимі «управляють» футболом. Сьогодні, 9-го липня 2021 року, Служба стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ оприлюднила новий «Cписок стадіонів, які відповідають структурним критеріям чотирьох категорій УАФ». Згідно цього списку, зокрема, стадіон «Україна» позбавлено 3-ї категорії та переведено до 2-ї, а, відтак, проводити поєдинки Української Прем’єр-ліги на ньому не дозволяється.

За дивним збігом, чутки та приватні дзвінки зі стін Будинку Футболу про таку перспективу з’явилися у футбольному середовищі одразу після того, як ФК «Рух» задекларував саме стадіон «Україна» як головний стадіон для проведення домашніх матчів під час процедури атестації на сезон 2021/2022, а саме рішення – безпосередньо у відповідь на спільний лист трьох професійних клубів Львова до Прем’єр-ліги та ПФЛ України про готовність координовано планувати свої домашні матчі на цьому стадіоні та спільно готувати його до цих матчів.

Читайте также: Александрия может подписать форварда с Серии А

Тільки вдумайтесь: стадіон, на якому ще недавно грала свої офіційні матчі Національна команда України з футболу, стадіон, на якому УЄФА проводила матчі Групового етапу Ліги Європи (так – саме УЄФА, а не клуби-учасники є відповідальними організаторами матчів цих змагань), стадіон, поле якого і до нині залюбки резервують суперники чоловічої та жіночої Національних команд та клубів-учасників Єврокубків для позарегламентних передматчевих тренувань у Львові – визнано непридатним для проведення матчів української Прем’єр-ліги.

Без пояснень. Без вказання, що такого катастрофічного раптово сталося з інфраструктурою стадіону. Бо ще декілька місяців тому, коли УАФ вперше затверджувала списки стадіонів за категоріями – було можна. А тепер, через декілька місяців, уже, виявляється – ні”, – сказано на сайте.

Также клуб уточнил, что готов дать время УАФ исправить свое решение до 3-го тура. Именно тогда, клуб проводит первый домашний матч. Клуб навел в пример стадионы в Ужгороде, Чернигове, Луцке, Кропивницком и Черкассах, которые получили 3-ю категорию, но имеют большие проблемы, чем Украина.

Также на сайте сказано, что после этого Арена-Львов, с которой не смогли договориться из-за большой цены на аренду,  подняла цену на свои услуги ещё на 30%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *