Георгій Судаков оцінив свою гру в останніх матчах за Шахтар і збірну України

Георгій Судаков

Півзахисник Шахтаря Георгій Судаков вважає, що його виступи зараз – один із найкращих етапів у кар’єрі.

“Для моєї ситуації дуже важливі голи, асисти. Хочеться дивитись у майбутнє, що я маю можливість перейти в іншу команду. Однак зараз усі дивляться та всі говорять тільки про тих футболістів, які забивають голи та віддають результативні передачі. Я наводив приклад того ж Беллінгема”.

“У матчі з Чорноморцем мені вдалось забити 2 голи, віддати гольову, і я неймовірно задоволений цим і хочу тільки покращувати свої результати, щоб у кожному матчі в мене були якісь гольові дії.

“Я граю кожну гру по 90 хвилин. Напевно, я зараз у своїй фізично максимальній формі. Немає на що скаржитись. Певно, і вік ще впливає, і підготовка також. Я готовий на кожну гру”.

“Звісно, інколи є втома, але нині навіть часу немає про це думати. Я знаю, що в мене багато чого попереду, я дивлюсь у майбутнє, і кожну увагу, концентрацію приділяю наступній грі. Після кожної гри є втома. Утім ми зараз граємо через 3-5 днів. Я вже звик до такого графіку”.

“У поєдинку з Чорноморцем у мене був рекорд High Speed. Це коли пробігаєш дистанцію на швидкості понад 21 км/год. У мене було понад 700 метрів. Це для мене високий показник, та я розумію чому. Ми грали всю гру один в один і постійно треба було відкриватися, бігати. Не можна грати, як ми грали проти Минаю, постійно в більш статичному положенні, коли суперник закривається. Це ще й від гри самої залежить”.

На початку лютого Шахтар офіційно продовжив контракт із Судаковим. Новий договір розрахований до 31 грудня 2028 року. Прописана у контракті клаусула 21-річного футболіста складає 150 мільйонів євро.

Георгій казав, що взимку Шахтар отримав пропозиції від Ювентуса та Наполі. Також повідомлялося, що оточення півзахисника веде переговори з Манчестер Сіті, Ліверпулем, Барселоною та Баварією.

У березні Судаков провів чотири матчі у чемпіонаті України, забив 1 гол і віддав 1 результативну передачу. За це хавбек четвертий місяць поспіль став найкращим футболістом Гірників.

Також півзахисник зробив дві результативні передачі у складі збірної України у матчах плей-офф кваліфікації Євро-2024.

Шахтар лідирує у чемпіонаті України, випереджаючи Кривбас за додатковими показниками. 7 квітня команда Маріно Пушича зіграє проти Руху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *