Вадим Євтушенко прокоментував перемогу України над Ісландією

Збірна України з футболу

Колишній нападник київського «Динамо» Вадим Євтушенко є одним із представників зіркового складу 80-х, з яких впродовж багатьох років формувалась основа збірної срср. В її лавах він неодноразово брав участь у матчах відбіркових циклів чемпіонатів світу та Європи, грав і в поєдинках світового Мундіалю. А у нинішньому тисячолітті Євтушенко впродовж двох років – 2008-му та 2009-му працював у тренерському штабі збірної України.

Ось як прокоментував він завоювання нашою національною командою путівки на Євро-2024, яку вдалося вибороти у фіналі плей-офф кваліфікації із Ісландією.

– Дуже важливо, що ми показуємо всьому світу, що ми незламні. – сказав Вадим Євтушенко. – Дай Боже, щоб усі хлопці влітку були у гарній фізичній формі. Буде дуже цікавий чемпіонат.

– Через півроку після Вашого дебюту у київському «Динамо» відбувся і дебют у складі збірної срср у товариській зустрічі з Бразилією. А перший офіційний матч за національну команду, за іронією долі, ви провели проти збірної Ісландії, яка була розгромлена з рахунком 5:0.

– Пройшло вже більше 43 років, нічого не пам’ятаю про той матч. Але у ті часи ісландці були командою, яку, як кажуть, потрібно обігрувати на одній нозі.

Нагадаємо, що напередодні збірна України на чолі з Сергієм Ребровим у фіналі плей-офф кваліфікації Євро-2024 здолала Ісландію – 2:1, здобувши право грати у чемпіонаті Європи 2024 року у Німеччині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *