Віталій Кварцяний поділився аналізом матчу Боснія і Герцеговина – Україна

Віталій Кварцяний

Відомий український тренер Віталій Кварцяний поділився враженнями від перемоги збірної України у поєдинку 1/2 фіналу плей-оф до Євро-2024 проти Боснії та Герцеговини (2:1).

– Віталію Володимировичу, як Вам гра? Валідол пити не довелося?
– Переживав, звісно. Добре, що вдалося здобути цю перемогу, дуже непросту та надзвичайно важливу. Варто визнати, що Україна була однозначно сильнішою. Так, грали дуже обережно багато часу, але було видно вищий клас наших гравців, за рахунок якого і вдалося завершити гру на нашу користь.

Як тільки наші помаленьку почали піднімати темп і нав’язали швидку гру, так і посипалась Боснія. Індивідуальна майстерність гравців України зіграла свою вирішальну роль. За рахунок цього й перемогли.

– Гру вдалося перевернути завдяки вдало проведеним замінам від Сергія Реброва в кінці, коли тренер кинув у бій свіжих Руслана Маліновського та Романа Яремчука. Погодитеся?
– Сергій Ребров пішов ва-банк. Його ставка на двох нападників зіграла. Присутність на полі двох потужних форвардів, Яремчука, який з’явився під кінець гри, і Довбика, якого він не зняв, а залишив на полі, змусила боснійців робити помилки в захисті. Тобто, ми одразу ж побачили їх слабкі місця – в центрі оборони. В кінці Україна взагалі домінувала і могла ще й третій м’яч забити.

Цей матч був типовою кубковою грою, на виліт. Десь не було якості гри, малюнка, але є результат – це найважливіше.

Джерело: Спорт-Експрес Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *