Руслан Ротань висловився про матч олімпійської збірної України проти Японії

Руслан Ротань

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань розповів про підготовку своєї команди до спарингу з Японією.

Ми викликали вісім гравців, які ще не працювали під нашим керівництвом у збірній, проте половина з них чудово знає наші принципи роботи в Олександрії. Тому новачків не так багато. Добре, що на початку літа ми візьмемо участь у престижному міжнародному турнірі в Марселі. Там буде достатньо матчів, і туди ми зможемо поїхати з гравцями молодіжної збірної, яка не матиме офіційних виступів. Сподіваюся, що матч у Фукуоці додасть нам головний біль на вибір складу.

У Японії на нас чекає дуже цікавий поєдинок. Господарі готуються до молодіжного Кубка Азії, де будуть розіграні путівки на Олімпіаду. Японці ретельно готуються до турніру. У них дуже зіграна команда, яка виступає разом уже понад три роки.

У збірну Японії (U-23) викликали шістьох легіонерів, які виступають у європейських чемпіонатах. Шість гравців залучалися до збірної країни. Ми бачили багато матчів за участю японців – з Аргентиною, США, ігри кваліфікації Кубка Азії. 22 березня наш суперник проводить спаринг із Малі – ще одним учасником Олімпіади. Сподіваюся, що ми матимемо можливість подивитися цей поєдинок.

Часу не так багато, але я бачу, що наші футболісти дуже зосереджено і відповідально ставляться до теоретичних та практичних занять. Звичайно, свої корективи може внести тривалий переліт, але це ще одне випробування, яке нам потрібно пройти. Я вірю, що хлопці з ним впораються“.

Нагадаємо, спочатку наставник синьо-жовтих викликав 22 футболісти на навчально-тренувальний збір, який відбувається з 17 по 27 березня в угорському Сегеді. Згодом з’ясувалося, що через травми команді не допоможуть півзахисники Артем Бондаренко, Дмитро Криськів та Микола Михайленко. Натомість Ротань викликав Артема Кулаковського.

У рамках підготовки синьо-жовтих до ОІ-2024 першим спаринг-партнером олімпійської збірної України стане збірна Японії U-23. Контрольний матч відбудеться у Фукуоці на стадіоні «Мікуні Кітакюсю» у понеділок, 25 березня. Початок – о 12:15 за київським часом.

Напередодні стало відомо, що збірна України потрапила до групи Олімпіади в Парижі. Її суперниками по груповому раунду стануть Аргентина, Марокко та ще одна команда, яка визначиться за підсумками молодіжного Кубка Азії, що відбудеться у травні. Можливо, цією командою стане саме Японія.

Футбольний турнір на ОІ-2024 пройде з 24 липня до 9 серпня. Його приймуть Париж, Марсель, Бордо, Сент-Етьєн, Ліон, Ніцца та Нант. Чинним олімпійським чемпіоном є збірна Бразилії, яка цього разу не змогла кваліфікуватися до фінального турніру.

Відповідно до регламенту, на ОІ у Франції за збірну зможуть зіграти футболісти, які народилися не раніше 1 січня 2001 року. Також у заявку можуть бути внесені троє гравців старшого віку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *