Революційне рішення: Міжнародна рада футболу ввела нове правило щодо вилучень гравців

Суддя

Міжнародна рада футболу (IFAB) запровадить синю картку для тимчасових вилучень гравців під час матчу. Очікується, що про новацію офіційно оголосять у п’ятницю, 9 лютого.

IFAB планує впровадити у футболі “штрафну зону”, за аналогією з хокеєм, регбі та деякими іншими видами спорту. Футболіст, який отримає синю картку, залишить поле на десять хвилин. Дві сині, або комбінація синьої та жовтої карток, призведе до червоної та повного вилучення.

Видаватиметься така картка за цинічний фол, порушення, що запобігає багатообіцяючій атаці, а також незгоду з діями рефері. Синій колір був обраний замість помаранчевого (який раніше розглядали для цієї мети), щоб явно відрізнятись від жовтої та червоної карток.

Тимчасове вилучення випробувала Футбольна асоціація Уельсу на деяких своїх змаганнях. У них гравцям показували жовту картку.

Нововведення планують випробувати вже з початку наступного сезону на декількох турнірах. Очікується, що для тестування оберуть Кубки Англії у чоловіків та жінок, а також розглянуть заявки від інших турнірів, які забажають провести експеримент. Повідомляється, що тимчасових вилучень та штрафних зон не буде на майбутньому чемпіонаті Європи чи найближчій Лізі чемпіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *