Кубок Африки-2023: Сенегал розпочав захист титулу з розгромної перемоги (Відео)

Збірна Сенегалу

Чинний чемпіон Африки, збірна Сенегалу, успішно розпочала виступ на Кубку африканських націй-2023, що проходить у Кот-д’Івуарі.

У 1-му турі «атлаські леви» зустрічалися з Гамбією та здобули легку перемогу. Вже в дебюті зустрічі гравець французького «Марселя» Папе Гуйє відкрив рахунок, а перед самою перервою завдання сенегальцям полегшив півзахисник гамбійців Адамс, вилучений із поля.

У другому таймі, маючи на одного гравця більше, підопічні Аліу Сіссе забили ще двічі – дубль записав на свій рахунок футболіст французького «Меца» Ламін Камара.

На початку матчу, на четвертій хвилині, Пап Гейє з передачі Садіо Мане відкрив рахунок у матчі і вивів Сенегал вперед у цій зустрічі. Під кінець першої половини на 45+8-й хвилині гравець Гамбії Ебу Адамс отримав пряму червону картку, залишивши свою команду в меншості. На початку другого тайму, на 52-й хвилині, Ламін Камара з передачі Ісмаїла Сарра подвоїв перевагу господарів. Наприкінці зустрічі, на 86-й хвилині, Ламін Камара зробив рахунок розгромним, оформивши дубль. Гол Камари так і залишився останнім у цій зустрічі, Сенегал розгромив Гамбію з рахунком 3:0.

Сенегал – Гамбія – 3:0

Голи: П. Гуйє, 4, Л. Камара, 52, 86.

Вилучений: Адамс (45+8, Гамбія)

Огляд матчу: 

Кубок африканських націй-2023: що потрібно знати про турнір

Кубок Африки проводиться з 1957 року. Перший розіграш турніру пройшов у місті Хартум (Судан). Участь в турнірі взяли всього три збірних: Єгипет, Судан і Ефіопія. Переможцем першого турніру стала збірна Єгипту. У фіналі “фараони” з рахунком 4:0 розгромили Ефіопію.

З кожним наступним турніром кількість учасників збільшувалася. На сьогоднішній день участь у Кубку африканських націй беруть 54 збірних. У фінальну частину потрапляють 24 команди.

Найбільш титулованою збірною Кубка Африки є Єгипет. Вони вигравали турнір 7 разів (1957, 1959, 1986, 1998, 2006, 2008, 2010).

Чинним переможцем Кубка Африки є збірна Сенегалу. У фіналі турніру в 2021 році вони перемогли Єгипет.

Відзначимо, що Кубок африканських націй-2023 повинен був відбутися восени 2023 року. Однак, через погодні умови турнір був перенесений.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *