На збірну Аргентини можуть накласти санкції: відомі деталі

Аргентина - Франція

Аргентинська спортивна конфедерація (CAD) виступила проти пропозиції президента країни Хав’єра Мілея щодо визнання футбольних клубів спортивними компаніями з обмеженою відповідальністю, повідомляє AS.

За даними джерела, CAD подала апеляцію з проханням про тимчасове призупинення заходів, передбачених Указом про невідкладну необхідність, і попередила, що якщо указ Мілея буде прийнятий, то Аргентина ризикує піддати свої збірні санкціям з боку ФІФА та КОНМЕБОЛ, а участь країни у наступному Кубку Америки та Олімпійських іграх у Парижі опиняється під загрозою.

Зазначається, що у статутах Міжнародного олімпійського комітету (МОК) та Міжнародної федерації футболу (ФІФА) передбачено суворі покарання за втручання держави у діяльність спортивних інституцій.

20 грудня 2023 року Мілей звернувся до нації, в якому оголосив про підписання надзвичайного указу з реформами, спрямованими на дерегуляцію економіки. Загалом у документі понад 300 статей, які змінюють чи скасовують чинні закони. Указ можуть скасувати, якщо обидві палати парламенту визнають його недійсним.

Збірна Аргентини є однією з найтитулованіших світових футбольних збірних: аргентинці тричі вигравали чемпіонат світу (у 1978, 1986 та 2022 роках) та 15 разів переважали на Кубку Америки. Станом на 2023 рік у рейтингу ФІФА збірна посідає перше місце.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *