Лучано Спаллетті виступив із заявою щодо скандального епізоду у матчі Україна – Італія

Лучано Спалетті

Головний тренер збірної Італії Лучано Спаллетті заявив, що його підопічні заслужили вийти на чемпіонат Європи-2024.

Коуч Скуадри Адзурри вважає, що не можна називати епізод із не призначеним потенційним пенальті на угорі збірної України Михайла Мудрика “пограбуванням”.

“Ми нічого не вкрали, несправедливо так звинувачувати. Ми заслужили вийти на чемпіонат Європи”.

“Люди оцінюють цей епізод проти нас, не зважаючи на всю гру команди в цілому. Матч був важким через великий тиск. Цей епізод може бути сумнівним, але, звичайно, не таким очевидним. Просто багато людей хочуть зробити його головним. Дуже шкода”.

Нагадаємо, збірна України у заключному матчі групового етапу кваліфікації Євро-2024 не змогла здобути необхідну їй перемогу над Італією. Номінально домашній двобій, який проходив у Леверкузені, українці завершили внічию – 0:0.

Один із ключових моментів матчу стався вже у компенсований час: Браян Крістанте збив у своєму штрафному майданчику Михайла Мудрика, проте ні головний арбітр, ні арбітри VAR порушення в цьому епізоді з боку італійця не побачили.

Після матчу багато експертів та футбольних особистостей зійшлися на думці, що Україна заслужила пробити пенальті в тому епізоді. Серед тих, хто це визнав, зокрема, був президент Наполі Ауреліо де Лаурентіс, голкіпер збірної Італії Джанлуїджі Доннарумма і колишній нападник національної команди Маріо Балотеллі.

Збірна України зіграє з Боснією та Герцеговиною у півфіналі плей-оф відбору на Євро-2024 21 березня 2024 року. У разі успіху команда Сергія Реброва зустрінеться у фіналі з переможцем протистояння Ізраїль – Ісландія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *