Італія – Північна Македонія: Лучано Спалетті підбив підсумки матчу кваліфікації Євро-2024

Лучано Спаллетті

Головний тренер збірної Італії Лучано Спалетті прокоментував перемогу своєї команди над Північною Македонією (5:2).

«Ми добре зіграли всі 90 хвилин. Іноді буває, коли здається, що результат досягнутий, ми трохи опускаємось і менше боремося на м’ячі. Випадковий пропущений другий гол міг нас засмутити на психологічному рівні, але цю реакцію треба виділити.

У нас є якість, щоб знаходитися перед чужими воротами, сьогоднішній день є помітним кроком вперед.

На мій погляд, найкраща частина цього матчу — другий тайм, він мені сподобався більше, ніж перший. Найкраще нас було видно після другого голу Македонії. Ці матчі розкривають особистість цієї команди, після 3-2 я очікував проблем, а натомість хлопці почали набирати та змінювати дії. Крім голів, ми створили інші важливі можливості.

Наш воротар був дуже хороший. Жоржиньо зіграв добре і залишається особливим виконавцем пенальті для Італії, він виконає наступний пенальті.

К’єза? У нього є такі сплески, ці сплески, в які він використовує свою енергію і тіло Коли він хоче стрибнути, людина використовує не лише свою техніку, але й своє тіло. Він отримав удар на початку, і це мене налякало. Я вважав за краще замінити його, оскільки результат був у наших руках, але він був у порядку.

Важливим було виграти цей матч. У другому таймі ми пропустили два голи, яких не заслуговували. Ми показали, що хочемо домінувати в грі і заслуговуємо на цей результат. Тепер ми граємо з Україною у наступному виріщальному матчі кваліфікації», – сказав Спалетті.

Збірна Італії за 7 матчів набрала 13 очок і займає друге місце в турнірній таблиці групи C. Стільки ж очок і у збірної України, яка йде третьою. Лідирує в групі збірна Англії – 19 очок. У Північній Македонії 7 набраних очок і четверта позиція. На останній сходинці розташувалася Мальта – 0 очок.

У заключному турі відбору на Євро-2024 з футболу збірна Італії зіграє проти України. Щоб отримати пряму путівку на Євро-2024 “синьо-жовтих” влаштує тільки перемога в цій грі, “Скуадрі Адзуррі” вистачить і нічиєї, щоб пробитися на континентальну першість.

Матч Україна – Італія відбудеться 20 листопада в Німеччині на стадіоні “БайАрена”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *