Олександр Бабич: “Зараз атака збірної України на ходу”

Італія - Україна

Відомий український тренер Олександр Бабич поділився очікуваннями від матчу відбору на Євро–2024 Україна – Італія:

— Є відмінність у порівнянні з матчем на «Сан-Сіро» — зараз більшість наших збірників перебувають в куди кращій формі, ніж тоді. Мають ігрову практику, забивають голи. Думаю, вони перебувають не просто в ігрових кондиціях, а в оптимальних. Тож нам потрібна тільки перемога.

— Що може стати ключовим для здобуття такої потрібної перемоги?

— У матчі на «Сан-Сіро» ми не очікували, що Італія гратиме настільки агресивно у перші 15-20 хвилин, матиме таку перевагу і забʼє два голи. Потрібно бути готовими до того, що вони можуть грати так само агресивно і створюватимуть великий тиск і цього разу. Це буде битва на футбольному полі, в якій матиме значення кожна мікродуель. За рівнем майстерності та актуальної форми ми італійцям не поступаємося.

— Які елементи гри мають бути в нас напоготові передусім?

— Якщо Італія переможе Північну Македонію, ми маємо бути готовими, що з їхнім досвідченим тренером вони можуть закритися і грати на контратаках. Тож ми маємо добре підготувати кілька варіантів: оборона-контратака та контроль мʼяча з пресингом після втрати.

— Від кого з наших гравців найбільші очікування?

— Зараз наша атака дійсно на ходу. Також завжди звертаю увагу на центральну трійку – хто буде вести гру проти мʼяча та із мʼячем. Степаненко, Зінченко і, мабуть, Судаков. Їхня гра може бути визначальною.

— Якого футболу чекаєте від команди Сергія Реброва?

— На початку буде обережний футбол і це нормально. Потрібно спокійно підійти до цього матчу. Важливо скористатися нашими козирями – якісним переходом в атаку, бо наша атакувальна група може і зберегти мʼяч, і розбігтися і організувати вихід у 4-5 футболістів. Це має бути чітко організований футбол в обороні і достатньо швидкий в контр- або позиційних атаках. Особливо в першій половині першого тайму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *