CAS дискваліфікував Рубіалеса на 3 роки за поцілунок з футболісткою: відомі деталі

Луїс Рубіалес

CAS усунув Луїса Рубіалеса від футболу на 3 роки.

Після фіналу жіночого чемпіонату світу-2023 Рубіалес, який тоді обіймав посаду голови Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF), міцно обійняв і поцілував у губи футболістку збірної Іспанії Дженніфер Ермосо.

Після масової критики Рубіалес оголосив про звільнення президента RFEF. У жовтні Дисциплінарна комісія ФІФА усунула його від будь-якої діяльності, пов’язаної з футболом, на 3 роки.

Спортивний арбітражний суд розглядав два епізоди за участю Рубіалеса – поцілунок з Ермосо та непристойний жест, продемонстрований ним у ложі. Тоді Луїс схопився за пах.

Суддя Альфонсо Рамос вважав, що кожну з цих дій Рубіалеса варто усунути на півтора роки, оскільки Луїс дозволив собі таку поведінку на події світового масштабу. На думку судді, ці дії негативно вплинули на імідж жіночого футболу та його сприйняття в Іспанії. Крім того, поведінку Рубіалеса вважали сексистською.

Зазначимо, що рішення CAS не пов’язане із відстороненням, яке на Рубіалеса наклала ФІФА. Незважаючи на це, їхній термін йтиме паралельно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *