Олександр Бабич: “Не варто забувати, що перший матч з Північною Македонією був складний”

Український футбольний фахівець Олександр Бабич поділився очікуваннями від матчу національної команди проти збірної Північної Македонії у відборі до Євро-2024.

– Найголовніший поєдинок – завжди наступний. Впевнений, команда максимально сконцентрована на матчі проти Північної Македонії. Від нього залежатимуть перспективи подальшої конкуренції за вихід на Євро-2024.

– Наскільки важким буде поєдинок проти македонців?

– Думаю, десь на рівні з грою проти італійців. Не забуваємо перший матч із ними – він був дуже непростим. Тоді точно зрозуміли, що ця команда може створити сюрпризи. Буде важка гра.

– Що з позитивного можна відзначити в контексті збірної України?

– Більшість футболістів, які викликаються до збірної, мають стабільну ігрову практику в своїх клубах. Особливо це стосується лінії оборони, і це добре.

– На яких проблемах нашої збірної потрібно робити акцент зараз?

– Припускаю, що не в найкращому моральному стані перебувають гравці «Динамо» та «Шахтаря». «Гірники» після перемоги в ЛЧ меншою мірою, а «Динамо» після невдач в чемпіонаті – більшою. Також турбують мікротравми гравців.

– Які фактори можуть принести нам бажану перемогу?

– Буду категоричним – надійна та організована гра в обороні. Впевнений, в атаці у нас будуть моменти. Рівень майстерності наших гравців атаки вищий за македонців. Але збірники мають розуміти, що все одно результат залежатиме від надійної та правильної гри в обороні. Це стосується всієї команди, а не лише захисників. Мова про верхній пресинг, наскільки команда буде правильно створювати штучні офсайди. Організована гра без мʼяча буде ключовою.

– Хто зіграє в рамці воріт?

– Цікавий вибір. Дуже добре, що всі три голкіпери мають досвід гри в єврокубках та, відповідно, під тиском. Так, вони припускаються помилок, але це нормально. Різника зараз навряд чи будуть розглядати як першого. Але я схиляюся до вибору Трубіна. Нинішній психологічний фон говорить на його користь, плюс робота ногами в початку атак і розіграші мʼяча все ж таки краща у виконанні Трубіна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *