УЄФА планує повернути російські команди до змагань вже в цьому сезоні, – офіційна резолюція

УЄФА

Сьогодні, 26 вересня, на Кіпрі відбулося засідання Виконавчого комітету УЄФА. Чиновники ухвалили низку важливих рішень, але все затьмарило блюзнірство керівного органу європейського футболу.

УЄФА зробив перший крок до повернення росіян на міжнародну футбольну арену.

Виконавчий комітет звернувся до адміністрації союзу з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило повернути російські команди U17 (дівчат і хлопців), навіть якщо жеребкування турнірів уже відбулося. Усі матчі російських команд проводяться без прапора країни, гімну, національної екіпіровки і не на території Росії”, – йдеться у повідомленні прес-служби УЄФА.

“Відсторонення російських дорослих команд відображає зобов’язання УЄФА протистояти насильству та агресії. Ми сповнені рішучості дотримуватися такої позиції, доки не закінчиться війна й не відновиться мир. Але, забороняючи дітям брати участь у наших змаганнях, ми не тільки не визнаємо та не підтримуємо фундаментальне право на їхній цілісний розвиток, але й прямо дискримінуємо їх”, – мотивував рішення комітету президент УЄФА Александер Чеферін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *