Андрій Ярмоленко оцінив шанси збірної України вийти на Євро-2024 після матчів проти Англії та Італії

Андрій Ярмоленко

Вінгер київського Динамо та збірної України Андрій Ярмоленко прокоментував результати матчів національної команди у кваліфікації Євро-2024 проти Англії (1:1) та Італії (1:2).

Звичайно, хотілося повернутися до клубу з перемогою, але потрібно розуміти, де ми грали та проти кого. Не відмовився б мати кращий настрій, але вже як є. Нічого страшного не сталося, уся боротьба ще попереду. Потрібно переключатися зі збірної на клубні справи та працювати далі.

У двох матчах ми здобули лише одне очко. Думаю, тренерський штаб та усі гравці хотіли більшого. Програвати ніхто не любить, але це футбол. Найголовніше – виходити з цих ситуацій. Думаю, по самовіддачі у наших уболівальників ні до кого не має бути претензій. Усі хлопці віддавалися на полі, але, як я вже казав, треба розуміти, що рівень збірних Англії та Італії ледь не найвищий у світі, тому нам було нелегко протистояти їм.

Потенціал у нинішнього складу збірної достатньо високий, адже команда відносно молода, якщо не брати до уваги Сидорчука, Степаненка та мене. Решті хлопців до 27-ми років, багато з них грає в різних чемпіонатах Європи, і це величезний плюс для нашої країни, для нашої збірної, адже футбол за кордоном трохи відрізняється.

Із зіграністю проблем немає. Усі ми добре одне одного знаємо, і це стосується не лише динамівців, а й хлопців з інших клубів. Можливо, під час першого збору із новим головним тренером для багатьох гравців, які не працювали із Сергієм Станіславовичем, було багато нового. Їм потрібен час, щоб зрозуміти вимоги тренера. Але вже на другому зборі ми вже більш-менш правильно виконували усе, про що просив головний тренер. Він навіть сам говорив, що, якщо порівняти нашу гру із Північною Македонією та Англією в плані оборони, це небо і земля“, – сказав Ярмоленко в коментарі пресслужбі Динамо.

Нагадаємо, зустріч збірних Італії та України завершилася з рахунком 2:1 на користь “Скуадри Адзурри”. Перемогу італійцям принесли голи Давіде Фраттезі. У складі “синьо-жовтих” єдиний гол забив Андрій Ярмоленко.

Після шести турів у групі C кваліфікації Євро-2024 впевнено лідирує Англія (13 очок). Далі йдуть Італія, Україна і Північна Македонія, в активі яких по 7 балів. Мальта з 0 очок займає останнє місце.

Відзначимо, що збірній України залишилося зіграти три матчі в рамках відбору на Євро-2024 – проти Північної Македонії (14 жовтня), Мальти (17 жовтня) та Італії (20 листопада).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *