Сергій Ребров розповів про свої завдання у збірній України

Сергій Ребров

Головний тренер збірної України Сергій Ребров поділився своїм баченням підготовки тренерів різного віку в рамках єдиної структури та вертикалі інституту національних збірних.

Ми повинні грати в сучасний футбол, повинні бути з м’ячем, бути на високому рівні технічної майстерності. Ти не можеш сказати гравцеві: «Ти прийшов і маєш добре працювати з м’ячем». Для цього потрібен час, який він витрачає в інші роки – школа, академія. Я і у федерації [Асоціації футболу України] про це говорю, і ми зараз цим серйозно займаємося.

По-перше, потрібно підвищити рівень наших дитячих тренерів.Це дуже важливо.Коли я був молодим гравцем, з наших тренерів запитували тільки результат . Він був на першому місці. Але в такому віці важливий напрямок розвитку футболіста.

Насамперед він має добре працювати з м’ячем. Потім – будуть інші вимоги. Вважаю, що зараз більше інформації потрібно давати дитячим тренерам та розвивати їх. Насамперед – це навчання. Другий важливий момент – володіння англійською мовою. Якщо ти не знаєш англійську, складно знайти корисну інформацію.

Зараз ми говорили і з Федерацією футболу і з Глібом Платовим, щоб підтримати наших тренерів. Щоб вони, наприклад, в інтернеті вони могли знайти безкоштовно та важливу для них інформацію про те, як з таким віком працюють інші фахівці. Ми спілкуємось, зустрічаємось – добре, був час через перерву у матчах збірних, є багато ідей. Подивимося, що вийде.

Для мене головне завдання – перша збірна, але вважаю, що поряд мають бути професіонали, які тобі допомагають. Ти не можеш усе охопити. Тому я запрошую професіоналів, у яких впевнений, які працювали зі мною. Вони допоможуть не лише у першій збірній, а й у розвитку футболу всіх рівнях“.

Ребров одразу після свого призначення у червні 2023 року говорив про те, що із задоволенням очолить не просто національну команду, а інститут збірних, щоб гравці, переходячи з одного віку до іншого, працювали в одній структурі.

Гліб Платов, один із асистентів 49-річного фахівця, у серпні на тренерському семінарі розповідав про намір наставника синьо-жовтих побудувати єдину систему збірних команд, які працюватимуть у єдиному форматі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *