Ігор Йовічевіч пояснив, чому збірна України U21 зуміла дістатися півфіналу молодіжного Євро-2023

Ігор Йовічевіч

Екс-наставник «Шахтаря» Ігор Йовічевіч у коментарі іспанським ЗМІ пояснив, чому українські футболісти зуміли дістатися півфіналу молодіжного Євро.

«Після початку війни українські гравці стали стійкішими, вони значно сильніші психологічно. Протягом минулого сезону вони постійно чули сирени, вибухи, перебували у підвалах та укриттях. Добиралися на матчі по 17 годин… Все це зробило українців набагато сильнішим і відкрило їхній потенціал. Вони перед матчами Ліги чемпіонів думали про те, як бомби падають у їхніх містах, та одночасно про те, як перемогти Вінісіуса, Бензема та інших гравців «Реала».

Я залишаюся другом для гравців «Шахтаря». Їхні повідомлення в Instagram роблять мене щасливими. Іноді здається, що я як батько для них. Я радий, що багато хто з гравців «Шахтаря» дійшли до півфіналу Євро. Мудрик – ви все знаєте. Не просто так його продали за 100 мільйонів. Судаков – мега-відкриття. Бондаренко має золоті футбольні мізки. Як він вміє робити паузу, притримати м’яч, потім прискорити гру. Неймовірні таланти», – сказав Йовічевіч.

Нагадаємо, молодіжний чемпіонат Європи-2023 проходить у Румунії та Грузії. Фінальний поєдинок між збірними Іспанії та Англії відбудеться в суботу, 8 липня.

Додамо, що за підсумками Євро-2023 молодіжні збірні України, Іспанії та Ізраїлю забезпечили собі путівки на футбольний турнір Олімпіади-2024, яка відбудеться в Парижі. Для “синьо-жовтих” це перший в історії вихід на футбольний турнір Олімпійських ігор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *